FilmCentrum

Registreren

The Sisters Brothers

The Sisters Brothers
Waardering: 3.5 / 5
3 stemmen

Jaar: 2018
Regie:
Jacques Audiard
Cast:
John C. Reilly
Joaquin Phoenix
Jake Gyllenhaal
Genre: Avontuur / komedie / misdaad
Lengte: 121 minuten
Première: 25 oktober 2018
Kijkwijzer: Afgeraden voor 16 jaar en jonger Geweld Grof taalgebruik
1850, het Wilde Westen is volledig in de ban van goudkoorts. De beruchte huurmoordenaars en broers Eli en Charlie Sisters krijgen de opdracht om Hermann Kermit Warm op te sporen. Daarbij krijgen ze de hulp van de sluwe Morris. Warm laat zich echter maar moeilijk vangen en wat begon als een routineopdracht, wordt al gauw een erbarmelijke en gevaarlijke tocht naar de andere kant van het land. Maar is Morris eigenlijk wel te vertrouwen en wat is Warms geheim dat hem zo waardevol maakt?

Trailer

Reacties (1)

EdwinBeek
dinsdag 4 december 2018 om 21:33
Waardering: 3 / 5

Een western met een zeer vreemde vertel-structuur. Het leuke achtervolg-spel wordt vaak onderbroken door smerigheden en hardheden die naar mijn idee niets leuks of nuttigs toevoegen. Op het moment van een arm-amputatie staat de camera er letterlijk 30 cm vandaan en weet van geen wijken. Een groep vrij jonge studenten naast mij in de zaal raakten letterlijk in lichte paniek. Waarschijnlijk omdat dit geen zaken zijn die men in een film als deze verwacht. Want het begin van de film en de eerder uitgekomen trailer doen ons geloven dat dit een buddy-film is. Maar het is zwarter dan dat. Europeser ook. Eerder een donker uitgevallen spaghetti-western dan een John Ford.

Over buddies gesproken; de chemie tussen de gebroeders C. Reilly en Phoenix wilde maar niet ECHT vlammen, en dat leek mij toch redelijk belangrijk in een film als deze. Het mist nu teveel oprechte warmte en gevoel.

Het hoofdthema van componist Desplat is weer de moeite waard. Ritmisch, on-western, en met een beetje gekheid zoals Morricone dat ook kon componeren in zijn Italiaanse westerns. Muziek die een heel eigen sfeer bouwt. Jammer dat de film mij verder niet veel deed. Ik snapte de point niet zo. Ik weet bijna zeker dat ik iets gemist heb...

Overigens is dit een prent waarin Rutger Hauer de kortste rol ooit heeft. En dan speelt hij nog lijk ook...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar