FilmCentrum

Registreren

The Ballad of Buster Scruggs

The Ballad of Buster Scruggs
Waardering: 4 / 5
6 stemmen

Jaar: 2018
Regie:
Joel Coen
Ethan Coen
Cast:
Tim Blake Nelson
James Franco
Liam Neeson
Genre: Komedie / drama / western
Lengte: 132 minuten
Première: 16 november 2018 (Netflix Original)

Reacties (2)

EdwinBeek
woensdag 5 december 2018 om 11:15
Waardering: 4.5 / 5

Ik ben groot fan van korte verhalen. Kijk nog altijd graag "The Twilight Zone," en de nu populaire serie "Black Mirror." Kortom, anthologieseries. Het is een platform om veel in uit te proberen zonder een rode draad te hoeven spinnen, wat vaak verrassende verhalen en characters oplevert.

De Coen-broers hebben de afgelopen 20 jaar meerdere korte western-verhaaltjes neergekrabbeld. Zij besloten deze knipsels te gieten in serie-vorm, maar het is uiteindelijk als anthologie-film verschenen bij Netflix. Dit heeft één groot voordeel; minder bemoeizucht van een grote studio, wat meer creatieve vrijheid betekend. Heel fijn. Deze film was genieten. Zwarte humor, menselijk leed, kolderieke situaties, liefdesperikelen en stoer geweld zijn gevangen in prachtig geschreven characters, gespeeld door acteurs en actrices met altijd de juiste kop voor de rol. Verbluffend goede casting.
Ook de cinematografie is (mede door het diverse materiaal) afwisselend en altijd prachtig om naar te kijken. Composities die modern ogen en tegelijk doen denken aan westerns van vroeger dagen.

De anthologievorm bij de Coens heeft ook nadelen; ze zijn vaak ZO goed in interessante, kleurrijke personages neerpennen, dat je meer wil weten van ze terwijl dan het volgende verhaal al aan de beurt is. Nog een nadeel is dat je de vignetten gaat rangschikken; één is er altijd de minste. Maar zelfs de minste is hier van hoog niveau en heeft iets leuks te bieden.

De laatste vignet "The Mortal Remains" blaast de film sfeervol uit en onderstreept het onderwerp dat in alle vignetten aanwezig is; "Something to do with death."

Ramon
maandag 24 december 2018 om 20:44
Waardering: 3.5 / 5

Behoort niet tot de bovenste regionen van de Coens, maar met hun staat van dienst zegt dat nog niet zoveel. Te veel van de korte verhalen hebben wat mij betreft een open einde, maar wat zien we hier veel fijne personages! Het openingssegment is wat mij betreft het hoogtepunt.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

The Lion King