FilmCentrum

Registreren

Free Solo

Free Solo
Waardering: 4 / 5
7 stemmen

Jaar: 2018
Regie:
Jimmy Chin
Elizabeth Chai Vasarhelyi
Cast:
Alex Honnold
Tommy Caldwell
Jimmy Chin
Genre: Documentaire
Lengte: 100 minuten
Première: 10 januari 2019
IMDb: 8.2 (49.063 stemmen)
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden
Het ongelofelijke en letterlijk adembenemende verhaal van Alex Honnold, een rotsklimmer die zijn levenslange droom wil verwezenlijken: het beklimmen van de beroemdste rotswand van de wereld, de 1 kilometer hoge El Capitan in Yosemite National Park. Het "free solo" bedwingen van El Capitan is dé ultieme sportprestatie. Een waarbij je je volledig moet overgeven aan je lichaam. Eén minuscuul klein foutje en het is afgelopen.

Trailer

Reacties (3)

Ramon
vrijdag 22 februari 2019 om 15:45
Waardering: 4 / 5

Zenuwslopend, wat een docu! Ik heb vrijwel constant gespannen zitten kijken naar dit verhaal over een bijzondere man met een al even bijzondere hobby.

Vaak is een documentaire grotendeels boeiend vanwege het onderwerp, maar hier is ook de vorm erg sterk. In de eerste helft wordt veel aandacht besteed aan de specifieke details van de beklimming die het zo uitdagend maken, waardoor je in het laatste deel ook als leek weet waar je op moet letten.

EdwinBeek
maandag 2 september 2019 om 08:44
Waardering: 4 / 5

Pfff, nog nooit zo'n spannende documentaire gezien. Zweet stond in m'n handen. Zeer interessante karakterstudie over een man die letterlijk zijn leven geeft voor de grootste uitdaging ooit; het beklimmen van de berg zonder touwtje. Mocht hij ten val komen, dan stort hij niet alleen zelf ten gronde, maar sleept hij ook zijn camera-crew en vriendin mee de figuurlijke afgrond in. En dat maakt dit tot een zenuwslopende en heftige docu.

Hagar
woensdag 4 september 2019 om 11:39
Waardering: 3.5 / 5

Goeie docu! Ik had minder het 'zweet in mijn handen' effect. spoiler Dit was vooral omdat ik geen moment heb geloofd dat het niet goed afliep. spoiler
De hoofdpersoon en het wereldje waarin hij leeft is fascinerend. het onderwerp was volledig nieuw voor me en werd interessant gebracht.
Buiten de spannende manier waarop alles verteld wordt vind ik het grootste pluspunt de beelden. Wat een schitterende shots, zeg! Erg mooie composities!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum

The Secret Garden