FilmCentrum

Registreren

The Illusionist

The Illusionist
Waardering: 3,5 / 5
13 stemmen

Jaar: 2006
Regie:
Neil Burger
Cast:
Edward Norton
Paul Giamatti
Jessica Biel
Genre: Drama / mysterie / romantiek
Lengte: 110 minuten
Première: 4 januari 2007
IMDb: 7.6 (373.662 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld

Reacties (2)

Ramon
dinsdag 18 december 2012 om 14:13
Waardering: 4 / 5

Prima mysterie dat destijds moest concurreren met The Prestige, wat uiteraard een bijzonder lastige taak is. Het scenario van de film van Christopher Nolan zit zo sterk in elkaar dat maar weinigen dat kunnen toppen, en ook The Illusionist moet zijn meerder erkennen in dat moderne meesterwerk.

Toch is dit zeker een aanrader voor liefhebbers van het genre, mede door het sterke acteerwerk en de prachtige cinematografie. Wat mij betreft blijft de klapper aan het eind die je verwacht een beetje uit, ondanks de sterke opbouw van het mysterie. De overige elementen maken het echter meer dan de moeite waard.

Hagar
zaterdag 26 juli 2014 om 11:41
Waardering: 3 / 5

Ik weet dat ik hem al eerder gezien heb, toen in de roes van The Prestige, waarna hij inderdaad tegenviel.
Nu, zonder The Prestige gezien te hebben in een aardige tijd, valt hij me nog altijd een tikkeltje tegen.
Allereerst: De film is mooi! Prachtig om te zien! Norton en Giamatti zijn beide op dreef, en zetten hun rollen goed neer. Rufus Sewell lijkt niets anders te kunnen spelen dan dit, maar och, hij is er dan ook wel goed in.
Maar het verhaal is in het begin een beetje langdradig (hoewel ik me niet verveelde, en dit graag zou vergeven), en als het mysterie eenmaal begint overtuigt het niet altijd meer. Als de conclusie eenmaal komt, geloof ik er niet meer in.
spoiler Ik bedoel hiermee: de makers doen zo hun best om de andere personages en de kijker te laten geloven dat Eisenheim geheimzinnige krachten heeft, dat het niet realistisch meer is als eenmaal blijkt dat het toch illusie was. Waren de geesten allemaal projectie? Dan had Eisenheim aardig wat mensen in het complot, waaronder een ventje van een jaar of 5. En dat blijft allemaal geheim? En die projectie kan door het publiek heen lopen, over straat, etc? Nee, als de maker je na dit alles ervan wil overtuigen dat het slechts een illusie was, komt het niet geloofwaardig meer over. spoiler

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Furiosa: A Mad Max Saga