FilmCentrum

Registreren

The Highwaymen

The Highwaymen
Waardering: 3.5 / 5
2 stemmen

Jaar: 2019
Regie:
John Lee Hancock
Cast:
Kevin Costner
Woody Harrelson
Kathy Bates
Genre: Misdaad / drama / thriller
Lengte: 133 minuten
'Highwaymen' volgt twee voormalige agenten van de Texas Ranger Division, Frank Hamer en Maney Gault genaamd. Een aantal banken is het beu dat bankrovers Bonnie en Clyde nog steeds vrij rondlopen. Ze huren vervolgens de twee heren in om het voortvluchtige duo op te sporen en in te rekenen.

Reacties (1)

EdwinBeek
zaterdag 24 augustus 2019 om 23:38
Waardering: 3 / 5

Een matte film over de klopjacht op Bonnie & Clyde. De camera's wenden zich af van het criminele duo en volgen juist de agenten. Op deze manier geeft de film een commentaar op de sterrenstatus die Bonnie & Clyde toendertijd genoten; koester je helden en niet je moordenaars.

Maar die helden zijn vrij saai en traag. Het is het bekende verhaaltje van twee oudere mannen die uit hun pensioen gehaald worden om nog één klus te klaren. Goed gespeeld door Costner en Harrelson, maar de heren volgen een weinig interessante speurtocht naar een crimineel echtpaar die mij veel intrigerender lijkt. De regisseur lijkt zich te houden aan feiten en aan feiten alleen. Typisch voor het huidige filmklimaat als het om 'waargebeurd' materiaal gaat. Wat mij betreft mag een oud gezegde uit de kranten-industrie weer in ere hersteld worden: "When the legend becomes fact, print the legend!"

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Frozen II