FilmCentrum

Registreren

The Lion King

The Lion King
Waardering: 3 / 5
11 stemmen

Jaar: 2019
Regie:
Jon Favreau
Cast:
Donald Glover
Beyoncé
Seth Rogen
Genre: Animatie / avontuur / drama
Lengte: 118 minuten
Première: 17 juli 2019
IMDb: 6.9 (162.301 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 9 jaar Angst
Simba is een jonge leeuw en zoon van leeuwenkoning Mufasa. Hij kijkt op tegen zijn vader en neemt zijn koninklijke bestemming ter harte. Dat zint Mufasa's jaloerse broer Scar absoluut niet en smeedt samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, zodat hij zelf de macht kan grijpen.

Trailer

Reacties (5)

EdwinBeek
donderdag 25 juli 2019 om 09:13
Waardering: 2 / 5

Ik heb altijd al gevonden dat er iets wrong in het alom bejubelde meesterwerk "The Lion King" uit 1994. Het was me te....plat. Te weinig realistisch. Hoe kon ik mij immers verliezen in een film waarin zulke platte, gestileerde en over-acterende beesten mij voortdurend uit het verhaal brachten?

Vrees niet, mensen. Het huidige Disney management à la 2019 zag kans deze smetjes allemaal te verhelpen in een remake. De hyper-realistische beesten acteren een stuk meer 'ingehouden.' Ik hoef in een visueel medium niet te ZIEN hoe personages zich voelen, ik raad het liever van realistische koppen of anders haal ik mijn informatie wel uit het 'naturel' klinkende stemmenwerk. Het is misschien jammer van sommige gesneuvelde grapjes omdat ze visueel minder onderstreept kunnen worden, maar als het 't realisme in de weg staat zeg ik; weg ermee! Nog een verbeterpuntje was de belichting. Of het getoonde decor nu eng was (het olifantenkerkhof) of niet, men hield zich netjes aan de dagindeling en de correcte stand van de zon. Geef toe; met een fel zonnetje is zo'n olifantenkerkhof met al zijn details toch veel beter te zien? Ach ja, misschien wat minder sfeer hierdoor, maar wat ik zeg; realisme! Daar gaat het om! Dat is leuk! Dat is goed!

En al dit moois zonder de hulp van ook maar één enkele animator. Ik heb uit betrouwbare bronnen vernomen (lees: Disney's PR-team) dat de volledige film 'live-action' is. Wat een prachttijden voor de filmfan! Ik zit immers niet in de bioscoop om films te kijken die een loopje met de realiteit nemen! Daar is de 'magie' van films nooit voor uitgevonden! Weg met animatoren! Die staan realisme maar in de weg. En...iedereen is het met me eens! Het beste openings-weekend ooit voor een Disney-film. Top! Dat geeft het Disney-management de zekerheid dat we méér van dit soort films willen! Laat maar komen!

Was getekend,

Pinokkio (die nu een ontzettend lange neus heeft)

Hagar
donderdag 25 juli 2019 om 15:11
Waardering: 2.5 / 5

Wow, wat een sarcasme, Edwin! Blij
Ik doe het met wat minder sarcasme...

De film speelt ONTZETTEND veilig. Iemand zei tegen me dat die allereerste Afrikaanse schreeuw de film kan maken of breken. Dat heeft Disney ook gedacht, dus men heeft geen risico genomen en deze EXACT hetzelfde gehouden.
Dat geldt voor alle goede punten die deze film te bieden heeft: Ze worden rechtstreeks uit het origineel getild. En er wordt vrijwel niets extra's toegevoegd.
En zoals Edwin zegt: het realisme heeft op iedere andere overweging prioriteit. En aangezien leeuwen nu eenmaal niet lachen droevig kijken, is het erg moeilijk mee te leven.
Deze film heeft één ding heeeeeeel uitstekend gedaan: Mijn liefde voor het origineel dubbel en dwars benadrukt! Wat een dijk van een film is dat toch geweest!

Ramon
donderdag 25 juli 2019 om 15:11
Waardering: 3 / 5

Wat fijn, iemand die eens zegt waar het op staat! Tong

Walter
donderdag 8 augustus 2019 om 08:29
Waardering: 2.5 / 5

prachtig gemaakt, maar to-taal overbodig. wat zonde van al het geld en de energie. het enige aardige vond ik de uitgebouwde scène waarin The lion sleeps tonight wordt gezongen. was dit verder het beste wat ze konden doen met 'Be prepared'? En waarom moest er een nieuw 'lied' - twee zinnetjes, gevolgd door 'spirit, spirit', fantastisch, Beyoncé - de film in worden gefietst. nouja.

Ramon
zaterdag 4 januari 2020 om 14:36
Waardering: 3 / 5

Tja, eens met de mensen hierboven. Niet alleen overbodig omdat we het origineel hebben, maar je mist ook echt de expressiviteit van de animatie. Voor mij nog vooral wel de moeite waard vanwege de visuele pracht (ik kijk ernaar uit om in de technische details te duiken), maar ik begrijp het volledig als mensen dit een nog lager cijfer geven.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum