FilmCentrum

Registreren

Once Upon a Time in... Hollywood

Once Upon a Time in... Hollywood
Waardering: 3.5 / 5
11 stemmen

Jaar: 2019
Regie:
Quentin Tarantino
Cast:
Leonardo DiCaprio
Brad Pitt
Margot Robbie
Genre: Komedie / drama
Lengte: 161 minuten
Première: 15 augustus 2019
IMDb: 7.6 (695.791 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik Drugsgebruik en alcoholmisbruik
De zomer van 1969. Tv-acteur Rick Dalton heeft slechts in een succesvolle westernserie gespeeld en verlangt naar meer succes. Cliff Booth, zijn rechterhand en stuntman, verlangt echter ook naar een filmcarrière. Het verhaal van Dalton doorkruist de moord op zijn buurvrouw Sharon Tate en vier van haar vrienden door de Charles Mansons sekte.

Trailer

Reacties (4)

Hagar
woensdag 11 september 2019 om 09:51
Waardering: 3.5 / 5

Hoewel ik een beetje een overkoepelend verhaal mis, is de film een opeenvolging van leuke scenes en interessante personages.
Dicaprio is vooral leuk als zijn personage rollen moet spelen in andere producties. Hij krijgt veel onsamenhangende maar leuke dingen te doen op deze manier.
Margot Robbie speelt met enthousiasme de rol van opkomend Hollywoodsterretje en maakt het zichzelf en het publiek naar het zin.
Maar de ster van de film is Brad Pitt, die mij deed vergeten dat ik naar Brad Pitt zat te kijken.
Wel veel scenes van mensen die auto rijden met knettergoeie muziek aan, wat ik erg waardeerde, maar niet veel toe vond voegen.
Niet Tarantino's beste, maar wel weer eentje die zijn stempel draagt, en toch weer heel anders is dan wat ik voorheen van de man zag.

EdwinBeek
vrijdag 13 september 2019 om 10:01
Waardering: 3.5 / 5

Het lijkt alsof dit een film is met alle elementen die Tarantino vooral ZELF leuk vindt om te maken, of dit nu in een groter geheel past of niet. Zit jij niet op dezelfde golflengte op dat moment? Jammer dan. En wéér zien we een nietszeggende scene met een rijdende Brad Pitt stoer achter z'n stuur in een jaren '60 bolide + lekker deuntje uit de speakers, gewoon omdat 't stoer oogt en goed klinkt! Of de zoveelste referentie naar een oude exploitatie-film waar soms zelfs DiCaprio digitaal ingeplakt is! Dat is op z'n minst...dapper. Weet nog steeds niet of dit soort dingen werken. Het komt op mij vooral over als veel moeite en ongeloofwaardigheid voor een klein grapje. Ben er ook nooit groot fan van om overleden acteurs opnieuw te laten spelen door hedendaagse acteurs. Maar Tarantino laat hier SteveMcQueen, Bruce Lee (in weinig flatteuze cameo) en de (nog levende) Roman Polanski opdraven. Ik heb daar op zich geen bezwaar tegen, maar al deze leuke hersenspinsels of zijweggetjes rekken de film nogal en zorgen ervoor dat het overkoepelende verhaal, dat al niet extreem veel voorstelt, een onevenwichtig ritme krijgt.

Je kan de film ook anders benaderen. Als een warm, lang bad waar goeie en stroeve vignetten (Bruce Lee!) elkaar opvolgen en waar je gewoon lekker meedobbert op de talloze film-referenties en interesses van de regisseur. Een sprookje, zo je wil. De titel verwijst daar al naar en Margot Robbie onderstreept dit door als spoiler een perfecte prinses haar ultieme Hollywood-sprookje te beleven spoiler. De luchtige toon die Tarantino aanslaat is zeer aangenaam en de perikelen van een aan lager wal geraakte acteur DiCaprio zijn lollig. En dan ineens kan hij spanning binnen enkele seconden oproepen (They say he killed his wife) of langzaam opbouwen zoals de sequentie op de Spahn Movie Ranch.

Tenslotte een kleine tip; hoe meer je weet over de moord op Sharon Tate, hoe beter de spanning in de film...

Walter
woensdag 8 juli 2020 om 09:50
Waardering: 3 / 5

Nou, de finale was vermakelijk. Maar de overige twee uur? Gaap.

Ramon
woensdag 8 juli 2020 om 10:35
Waardering: 3.5 / 5

Hehe, ik had juist vooral problemen met het einde, maar dat geeft wel aan dat de toon van de laatste akte niet aansluit bij het voorgaande.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Drive My Car
OSCARS [Oscars] West Side Story
OSCARS [Oscars] The Power of the Dog
OSCARS [Oscars] Licorice Pizza

Updates

Reacties

Forum

Bullet Train