FilmCentrum

Registreren

It Chapter Two

It Chapter Two
Waardering: 3 / 5
5 stemmen

Alternatief: It 2
Jaar: 2019
Regie:
Andy Muschietti
Cast:
James McAvoy
Jessica Chastain
Bill Skarsgård
Genre: Horror
Lengte: 169 minuten
Première: 6 september 2019
IMDb: 6.6 (176.477 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik
27 jaar nadat de Losers Club Pennywise heeft verslagen, keert de clown terug naar het stadje Derry om daar iedereen weer de schrik aan te jagen. De Losers zijn inmiddels volwassen en zijn ieder hun eigen weg gegaan. Maar als er weer kinderen verdwijnen vraagt Mike, de enige die in Derry is gebleven, aan de rest om naar huis te komen. Getekend door de gebeurtenissen uit het verleden zullen ze hun grootste angsten moeten overwinnen om Pennywise voor eens en altijd te vernietigen.

Trailer

Reacties (1)

Ramon
vrijdag 8 november 2019 om 16:47
Waardering: 3 / 5

Het originele boek van Stephen King is een van mijn favorieten en ik was dan ook zeer verheugd toen in 2017 bleek dat Andy Muschietti de kern van dat werk goed wist over te brengen naar het witte doek. Helaas is er ergens iets mis gegaan toen hij het groene licht kreeg voor het reeds geplande vervolg.

Chapter 2 is een stuk minder dan "It" en dat komt niet doordat de volwassenen simpelweg minder interessant zijn dan de kinderen. Nee, de regisseur heeft hier vooral gekozen voor een hele lange sectie in het midden die onze protagonisten van elkaar verwijdert en in feite niets meer is dan een reeks jump scares die deels niet werken. De vreemde muzikale cue bij de confrontatie tussen Eddie en een monster in een kelder is daarbij het dieptepunt.

Het hoge niveau van deel 1 wordt dus zeker niet gehaald, maar persoonlijk kon ik er nog wel genoeg uit halen om het prima naar mijn zin te hebben. Ik kan me heel goed voorstellen dat niet iedereen dat gevoel heeft en dat het zwak ontvangen, maar de jonge cast blijft sterk en de acteurs die zijn gecast voor hun volwassen versies zijn allemaal goed tot briljant gevonden.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum