FilmCentrum

Registreren

Terminator: Dark Fate

Terminator: Dark Fate
Waardering: 3 / 5
3 stemmen

Jaar: 2019
Regie:
Tim Miller
Cast:
Linda Hamilton
Arnold Schwarzenegger
Mackenzie Davis
Genre: Actie / avontuur / sciencefiction
Lengte: 128 minuten
Première: 31 oktober 2019
IMDb: 6.3 (122.732 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Grof taalgebruik
Op wat op een typische werkdag lijkt, wordt de wereld van Dani Ramos op z’n kop gezet wanneer ze wordt geconfronteerd met twee vreemden: een futuristische Terminator die terug in de tijd is gereisd om haar te vermoorden en Grace, een futuristische supersoldaat die terug is gestuurd om Dani te beschermen. Tijdens een snelle achtervolging door de stad worden ze in hun gevecht geholpen door niemand minder dan Sarah Connor. Sarah jaagt al tientallen jaren op Terminators met behulp van een mysterieuze bron.

Trailer

Reacties (1)

Hagar
woensdag 13 november 2019 om 13:35
Waardering: 2.5 / 5

Oh, waar te beginnen?....
Aardige actiefilm. Echt zwakke momenten zijn vrij zeldzaam. De film is degelijk en consistent. Helaas zijn dat de beste punten van de film.... En als "degelijk" en "consistent" de meest positieve dingen zijn die je kunt melden, gaat het niet goed.

Men moet gedacht hebben: "De vorige was zo rommelig en gecompliceerd, we moeten het simpel houden! Dat maakte deel 1 zo goed!".
Dus..... krijgen we een re-make van deel 1.
Grotendeels volgt deze film het stramien van deel 1. Wel heeft alles een upgrade gekregen. spoiler De nieuwe Sarah Connor is net zo jong en onschuldig als de oude, maar is dit keer niet de MOEDER van het verzet, maar het verzet zelf. Haar beschermer is niet slechts een mens, maar een "augmented" mens, dus met wat meer accessoires. De Terminator is eveneens meer geavanceerd. spoiler
Wel zijn er 2 nieuwe toevoegingen. Of.... oude toevoegingen. Men heeft namelijk de oude Sarah Connor en Schwartzenegger in het verhaal erbij geschreven, iets wat in deel 1 natuurlijk niet nodig was.
En ik geef toe, die toevoeging is best leuk! Maar juist het feit dat de rest van de film zoveel lijkt op deel 1 benadrukt hoezeer dit slechts een marketing dingetje is. Het was niet nodig. Dit had een normale re-make kunnen zijn. Maar omdat het een vervolg moet zijn, roept dit vragen op:
spoiler Skynet bestaat niet! Okee.... Maar waarom lijkt de toekomst dan zo gigantisch veel op die waar Skynet de scepter zwaaide? Er zijn nooit bommen gevallen op Judgement Day! Maaaaaaar de dag dat alles mis ging heet alsnog Judgement Day. Oh ja, EN men heeft in de toekomst exact dezelfde tijdmachine als in in die toekomst die nooit gebeurde. Dus.... het enige verschil is..... Skynet heet anders?..... spoiler

Verder een kritiekpuntje: De eerste helft lijkt men zich te distantieren van de eigenschappen die de andere vervolgen hadden (foute oneliners, parodiemomentjes op de eerdere films...). Geen slecht idee! Maar zodra dan de oude garde weer goed en wel in beeld is, maken ze precies dezelfde fouten..... Jammer.

Is het dan allemaal slecht? Nee, niet echt. Het verhaal is simpel en recht door zee, maar niet slecht! De nieuwe cast is erg op dreef, en het is goed om Linda Hamilton terug te zien. Voor enkele scenes zijn verjongingstechnieken toegepast, en in mijn optiek uitstekend en tot goed effect! Het bracht me echt meteen terug in de wereld van Terminator 2.
Ik heb alleen zo het gevoel dat ik niets nieuws gezien heb. Deze film kondigde zichzelf zo groots aan als DE opvolger van het onovertroffen tweede deel, maar is net zo middelmatig als elke andere Terminator film die na dat deel gemaakt is. Misschien zelfs nog wel iets middelmatiger..... Genisys had tenminste erg leuke nieuwe ideeen! Weliswaar waren die vrij slecht het verhaal in geschreven, maar toch!
Dat ik Genisys een leuke film vond geeft al weer dat ik niet erg veel eis van deze films om mij te vermaken. Maar deze viel zelfs mij tegen. Echt heel erg jammer..... Maar met wat mazzel zijn we nu voor de komende 10 jaar wel even klaar met de Terminators.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum