FilmCentrum

Registreren

Doctor Sleep

Doctor Sleep
Waardering: 4 / 5
4 stemmen

Jaar: 2019
Regie:
Mike Flanagan
Cast:
Ewan McGregor
Rebecca Ferguson
Jacob Tremblay
Genre: Drama / fantasie / horror
Lengte: 151 minuten
Première: 7 november 2019
IMDb: 7.3 (173.757 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik
Ondanks dat hij nog steeds getekend is door het trauma dat hij heeft opgelopen als kind in Overlook, heeft Dan Torrance iets van rust weten te vinden. Maar aan die rust komt abrupt een einde wanneer hij Abra ontmoet, een moedige tiener met haar eigen krachtige en buitengewone gave, beter bekend als het "licht". Wetende dat Dan over dezelfde krachten beschikt, vraagt Abra hem om hulp tegen de meedogenloze Rose the Hat en haar volgers, The True Knot. Zij nemen het licht van onschuldigen af in hun zoektocht naar onsterfelijkheid. Door een onwaarschijnlijk bondgenootschap te vormen, raken Dan en Abra betrokken bij een wrede strijd op leven of dood met Rose.

Trailer

Reacties (1)

Ramon
maandag 1 november 2021 om 14:10
Waardering: 4 / 5

Ha, dit was een stuk beter dan waar ik voor vreesde! Het vervolgboek zelf vond ik al fijn, maar toen ik hoorde dat dit echt een vervolg zou worden op de eerste film i.p.v. het originele boek hield ik mijn hart vast. Dat eindigt namelijk nogal anders met belangrijke gevolgen voor dit verhaal, maar Flanagan heeft er juist een hele mooie combinatie van weten te maken.

Net als Kings bronwerk draait alles deze keer wederom om het worstelen met je innerlijke demonen. Dat werkt vrij goed en de combinatie met gewoon heel fijne cinematografie, acteerwerk en dikke knipogen zorgden ervoor dat de tijd voorbij vloog - en dat terwijl we de director's cut van drie uur keken.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

AWARDS [Awards] Dune
OSCARS [Oscars] Judas and the Black Messiah
OSCARS [Oscars] Nomadland
OSCARS [Oscars] Minari

Updates

Reacties

Forum