FilmCentrum

Registreren

The Cave

The Cave
Waardering: 4 / 5
2 stemmen

Jaar: 2019
Regie:
Feras Fayyad
Cast:
Amani Ballour
Salim Namour
Genre: Documentaire
Lengte: 107 minuten
Première: 2 januari 2020
IMDb: 7.4 (1.743 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Angst
De voor een Oscar genomineerde regisseur Feras Fayyad keert terug naar zijn thuisland Syrië om een toegewijd team van vrouwelijke dokters te volgen die onvermoeibaar gewonden verzorgen in een ondergronds ziekenhuis. Het ziekenhuis, dat bekendstaat als ‘de grot’, biedt hoop en veiligheid aan de belegerde burgers. Aan het hoofd staat de jonge kinderarts Amani, die samen met haar collega’s Samaher en dokter Alaa zij aan zij werkt met mannelijke collega’s – een situatie die ondenkbaar is in de bovengrondse, onderdrukkende patriarchale wereld.

Trailer

Reacties (1)

Ramon
zondag 19 januari 2020 om 19:24
Waardering: 4 / 5

Oef, deze kwam wel binnen. Erg aangrijpende documentaire waarin we een groep helden dag in dag uit keihard zien werken in een ondergronds ziekenhuis in Syrië. Qua opzet is het niet eens zo sterk, maar de beelden zeggen alles.

Ik hoorde eerder het commentaar dat dit "alweer een documentaire over Syrië" is, alsof er een limiet op zit. Dat het nodig is zegt misschien juist meer over dit verschrikkelijke conflict en de onschuldige mensen die er middenin zitten.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum