FilmCentrum

Registreren

Weathering With You

Weathering With You
Waardering: 4 / 5
6 stemmen

Alternatief: 天気の子
Jaar: 2019
Regie:
Makoto Shinkai
Cast:
Kotaro Daigo
Nana Mori
Shun Oguri
Genre: Animatie / drama / fantasie
Lengte: 112 minuten
Première: 30 januari 2020
IMDb: 7.5 (19.157 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 6 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik
Wanneer een jongen besluit om een klein dorp achter zich te laten en weg te rennen naar Tokyo, wordt hij getroffen door eenzaamheid. Met weinig geld en in een periode van uitzonderlijk slecht weer, houdt hij zijn hoofd maar moeizaam boven water. Dan raakt hij bevriend met een weesmeisje dat een magische kracht lijkt te hebben: het laten stoppen van de regen, en het laten opklaren van de lucht.

Trailer

Reacties (2)

EdwinBeek
donderdag 6 februari 2020 om 10:57
Waardering: 4 / 5

Het aantrekkelijke van Shinkai's animatiefilms voor mij is dat hij een zeer hedendaags Japan laat flirten met vleugjes eeuwenoud sprookjesmateriaal. Het lijkt in zijn films alsof het ultramoderne Japan snakt naar vroegere mystiek. En dat contrast werkt erg fijn.

Toegegeven, je moet een beetje meegaan in de fantasieën die hier geschetst worden. Als je dat eenmaal doet kom je terecht in een emotionele, mooie vertelling met fijn gelaagde personages. Ja, ik blijf problemen hebben met de jongeheld wanneer schaamte en verdriet resulteert in overacting (zowel in stem als animatie) maar ik bleef absoluut geïnteresseerd in het volwassen verhaal van deze twee tieners. Dit volwassen aspect blijft voor mij in anime een groot pluspunt naast alle kinderlijke Pixar- en Disney-animatie op deze wereld.
Los van de romance vroeg ik me af of Shinkai ons ook iets wil vertellen over het huidige klimaat wat hevig aan het veranderen is en dat de personages en hun verwikkelingen staan voor een diepere boodschap. Daarvoor zou ik de film nog een keer moeten kijken...

Het grootste probleem van deze film is dat er veel bekende elementen terugkeren uit Shinkai's vorige prachtfilm "Your Name." En dit keer passen de puzzelstukken van het verhaal iets stroever in elkaar. Ik hoop dat de regisseur in zijn volgende films nieuwe invalshoeken en verhaal-elementen gaat verkennen. Dat de man kan regisseren en schrijven is overduidelijk. Benieuwd naar zijn toekomstige filmprojecten.

Ramon
vrijdag 27 november 2020 om 16:07
Waardering: 4 / 5

Net iets minder dan Your Name omdat die film een mooier einde had, maar alsnog prachtig. Het verhaal is goed, maar ik blijf vooral genieten van de fenomenale animatie.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum