FilmCentrum

Registreren

Onward

Onward
Waardering: 3.5 / 5
7 stemmen

Jaar: 2020
Regie:
Dan Scanlon
Cast:
Tom Holland
Chris Pratt
Julia Louis-Dreyfus
Genre: Animatie / avontuur / komedie
Lengte: 102 minuten
Première: 4 maart 2020
IMDb: 7.4 (109.342 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 6 jaar Geweld Angst
Twee jonge elvenbroers beginnen samen aan een bijzondere en avontuurlijke zoektocht om te ontdekken of er nog ergens in de wereld magie te vinden is.

Trailer

Reacties (2)

EdwinBeek
vrijdag 5 juni 2020 om 09:20
Waardering: 3 / 5

Bij de eerste trailer dacht ik met een Dreamworks-product van doen te hebben. Maar nee, ook Pixar is ondertussen bezweken voor eclectische fantasie-werelden zonder al teveel regels in design en lore. Vermeng sprookjesrotzooi met een doorsnee Amerikaans stadje en je krijgt...visuele rotzooi.

Pixar/Disney flirt de laatste jaren erg veel met 'de dood van dierbaren' om naar je emotie te hengelen. Up bracht hiermee nog een frisse wind ('Bambi' en 'The Lion King' vergeten we dan even want; 2D=passé), maar na 'Coco', 'The Good Dinosaur', 'Big Hero 6' en nu weer 'Onward' mag de koek wel een keer op zijn hoop ik. Hoewel de trailer van 'Soul' anders doet vermoeden... En toch vond ik het gevonden concept weer slim gevonden; het nog één keer mogen terugzien van een verloren dierbare, in dit geval je vader. Na ontzettend veel hippe scenes met eenhoorns, quests, valstrikken, draken en nog een heleboel meer fantasy, vind de film eindelijk zijn rust op het einde en schiet alsnog doel op emotioneel vlak. Na zoveel ruis is dat knap. Ik denk dat Pixar trouwer had moeten blijven aan het basis-concept en alle magie overboord had moeten kieperen. De film had zonder gekund, denk ik.

Waar de film zeker zonder had gekund was het nieuwe '4D.' De film was alleen beschikbaar in dit nieuwe medium. Achteroverleunend in een stoel wegzakken is er niet meer bij; je stoel bromt, hijgt, puft, blaast, schudt en sproeit mee met alles wat op het scherm gebeurd. Je vliegt van hot naar her. Je popcorn ook. Maar het belangrijkste; je aandacht voor de film. Hoe dit platte kermisvermaak 1,5 uur lang de makers stoort in het vertellen van een verhaal is schaamteloos. Nooit meer...

Ramon
zondag 4 april 2021 om 11:51
Waardering: 3 / 5

Aardig, maar niet meer dan dat. De esthetiek is inderdaad 100% Dreamworks, zoals Edwin al aangaf. Jack Black wil denk ik royalties ontvangen van Christ Pratt voor het nadoen van zijn shtick.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Judas and the Black Messiah
OSCARS [Oscars] Nomadland
OSCARS [Oscars] Minari
OSCARS [Oscars] Sound of Metal

Updates

Reacties

Forum

Nobody