FilmCentrum

Registreren

Tenet

Tenet
Waardering: 4 / 5
9 stemmen

Jaar: 2020
Regie:
Christopher Nolan
Cast:
John David Washington
Robert Pattinson
Elizabeth Debicki
Genre: Actie / sciencefiction
Lengte: 150 minuten
Première: 27 augustus 2020
IMDb: 7.6 (195.389 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik
Slechts gewapend met één woord – Tenet – moet "de protagonist" de wereld zien te redden van de ondergang, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd. Niet tijdreizen, maar Inversie.

Trailer

Reacties (1)

EdwinBeek
dinsdag 8 september 2020 om 16:08
Waardering: 3.5 / 5

Moeilijk om deze film te beoordelen. 'Moeilijk' omdat het verhaal voor mij niet goed te volgen was. Terwijl het potdorie stiekem niet meer is dan een actiefilm met hier en daar frisse invalshoeken. Hoe moeilijk kun je het je publiek dan alsnog maken?!

Het is in ieder geval weer een typische Nolan-film; actie, geklooi met tijd, verpakt in filosofisch geneuzel. Ik zeg het wat oneerbiedig om aan te duiden dat z'n films vaak meer lijken dan ze zijn. Niets mis mee, maar voor het eerst had ik wat problemen met het tijd-concept in Tenet. Ik snap 'm niet. Wanneer hoofdrolspeler John David Washington het te horen krijgt, voegt de scriptschrijver er gelijk een zinnetje achteraan; "Probeer het niet te begrijpen." Dat lijkt mij Tenet in een notendop. Nolan WIL ook niet dat je het gaat proberen te begrijpen, want het tempo is weer moordend. Het gebruikte tijd-concept is puur een gimmick om visueel weer interessant uit te pakken. En dat werkt voor een groot gedeelte.
Dan de cast; Robert Pattinson is een acteur die met de jaren interessanter gaat worden en is er eentje om in de gaten te houden. Dat gevoel had ik minder bij John David Washington. Hij is absoluut degelijk, maar miste hier een charismatisch anker waar de film aan kon hangen. Ook Kenneth Branagh was prima, maar hij kon evengoed in een Bond-film hebben rondgelopen.

Kortom, prima te genieten tot het moment dat mijn brein spaak liep en bepaalde plotwendingen meer impact hadden moeten hebben, als ik dat verdomde tijds-concept toch maar begreep. Film terugspoelen en herbekijken dan maar...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum