FilmCentrum

Registreren

Jungle Cruise

Jungle Cruise
Waardering: 3 / 5
6 stemmen

Jaar: 2021
Regie:
Jaume Collet-Serra
Cast:
Dwayne Johnson
Emily Blunt
Edgar Ramírez
Genre: Avontuur / fantasie / komedie
Lengte: 127 minuten
Première: 28 juli 2021
IMDb: 6.6 (181.018 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Angst
Een spannende rit over de Amazone met de komische kapitein Frank Wolff en de onverschrokken onderzoeker Dr. Lily Houghton. Lily reist van Londen naar het Amazone-oerwoud en doet een beroep op de diensten van Frank om haar op La Quila, zijn gammele maar charmante boot, te vervoeren. Lily is vastberaden om een oeroude boom met helende krachten te vinden om de toekomst van de geneeskunde te veranderen. Samen op deze spannende zoektocht stuit het verrassende duo op eindeloze gevaren en bovennatuurlijke krachten, die zich verborgen houden in de misleidende schoonheid van het weelderige regenwoud.

Trailer

Reacties (1)

Hagar
woensdag 8 september 2021 om 22:41
Waardering: 3.5 / 5

Het is niet moeilijk om deze film te reverse-engineeren.
Men wilde een attractiepark-film ala Pirates of the Carribean.
Toen men eenmaal een script had dat werkte (we laten even achterwege dat het script weinig originaliteit bevat. Vermakelijk is het, er zit een zeer degelijk verhaal in, dus het werkt.), heeft men alles gedaan om maar geen risico’s te hoeven lopen.
De jungle achtergrond is uit de computer getoverd, evenals de acterende dieren. Dit laatste is iets waar Disney momenteel helemaal wild van wordt. Ikzelf zie in de CGI panter helaas weinig van de gratie en snelheid van een ware katachtige. Maar dat het als personage werkt in de film wil ik wel toegeven.
Ook de casting van Dwayne Johnson past in het ‘geen risico’s’ gebied. Johnson is verdienstelijk als acteur. Je weet precies wat je krijgt als je hem inhuurt. Maar verrassen, zoals Depp’s Jack Sparrow dat deed in Pirates, zal hij je niet doen. Maar dat WIL een studio ook helemaal niet.
Kortom, alles aan deze film is degelijk. Het is dan ook een vermakelijke, degelijke film. Wat meer is dan ik verwachtte! Het biedt alleen geen verrassingen, buiten de meevallende kwaliteit.
Hoewel?….. de muziek is erg goed! Dat die volledig leunt op Metalica’s ‘Nothing Else Matters’ is iets waarvan ik niet zeker weet of ik het jammer vind of briljant. Maar het werkt heel erg goed!!
Kijk deze film zeker eens als je van avonturenfilms houdt. Je zult je vermaken! Maar niet veel meer dan dat.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Drive My Car
OSCARS [Oscars] West Side Story
OSCARS [Oscars] The Power of the Dog
OSCARS [Oscars] Licorice Pizza

Updates

Reacties

Forum

Nope