FilmCentrum

Registreren

The Many Saints of Newark

The Many Saints of Newark
Waardering: 3,5 / 5
3 stemmen

Jaar: 2021
Regie:
Alan Taylor
Cast:
Alessandro Nivola
Michael Gandolfini
Leslie Odom Jr.
Genre: Misdaad / drama
Lengte: 120 minuten
Première: 11 november 2021
IMDb: 6.3 (52.942 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik
De jonge Anthony Soprano groeit op in een tumultueuze tijd in Newark. De machtige DiMeo-misdaadfamilie krijgt concurrentie van andere gangsters en dreigt de grip te verliezen op een stad die gebukt gaat onder rassenrellen. Dat de tijden veranderen merkt ook zijn oom Dickie Moltisanti, die met veel moeite probeert zijn werk en privéleven op de rit te krijgen. Intussen is hij van grote invloed op zijn jonge neef, die mede daardoor uiteindelijk zal uitgroeien tot de machtige maffiabaas die wij allemaal hebben leren kennen.

Trailer

Reacties (1)

Ramon
maandag 3 januari 2022 om 13:54
Waardering: 3,5 / 5

Lastig om te beoordelen. Het afgelopen half jaar hebben we The Sopranos van begin tot eind opnieuw gekeken ter voorbereiding en dat zorgt ervoor dat je hier gelijk goed in komt, maar ook ziet wat er aan ontbreekt.

Positief: het is heel bijzonder om Michael Gandolfini te zien in de rol die zijn vader ooit groot maakte. Je ziet in hem echt de trekjes van een jongeman die later de grote misdadiger wordt, maar hier nog echt onschuldig en vol potentie is. Alessandro Nivola is ook goed in de hoofdrol en over het algemeen voelde alles heel vertrouwd.

Minder positief is dat het verhaal eerlijk gezegd niet zo spannend is. Het voelt als een introductie voor iets groters, alsof het een pilot is. De fanservice door anekdotes uit de serie hier uit te beelden leidt regelmatig af, al moest ik wel hardop lachen om een bekende uitspraak van Junior over Tony.

Het minst goed werkte hoe een jonge Silvio hier wordt gespeeld door John Magaro. Hij neemt alle trekjes van Steven van Zandt over tot in het extreme, alsof het personage van kleins af aan al direct zo was.

Ik heb me er prima mee vermaakt, maar kan me voorstellen dat dit een flinke teleurstelling is voor veel fans. Ik had er ook meer van gehoopt, maar wist eigenlijk wel dat ik er niet al te veel van moest verwachten.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire