FilmCentrum

Registreren

Jurassic World Dominion

Jurassic World Dominion
Waardering: 3 / 5
6 stemmen

Jaar: 2022
Regie:
Colin Trevorrow
Cast:
Sam Neill
Laura Dern
Jeff Goldblum
Genre: Sciencefiction / actie / avontuur
Lengte: 147 minuten
Première: 9 juni 2022
IMDb: 5.7 (122.962 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Angst
Vier jaar na de verwoesting van Isla Nublar leven dinosaurussen nu overal ter wereld. Het kwetsbare evenwicht tussen dinosaurussen en mensen zal de toekomst opnieuw vormgeven. Voor eens en altijd wordt duidelijk of de mens bovenaan de voedselketen kan blijven in een wereld die hij moet delen met de meest angstaanjagende wezens die ooit hebben geleefd.

Trailer

Reacties (2)

Ramon
donderdag 23 juni 2022 om 14:52
Waardering: 2.5 / 5

Oef, what a mess. Er werd ons een wereld beloofd waarin de dinosaurussen onderdeel zijn geworden van een dagelijkse leven, maar daar wordt op de opening na niets mee gedaan. Nee, we gaan wéér terug naar een afgesloten complex. Seriously?

Het voelt af en toe als een parodie, inclusief de oudgedienden die terugkeren. Niet spannend, geen grote actiescène die eruit springt, gewoon vrij saai.

Tomhamoen
zaterdag 30 juli 2022 om 23:25
Waardering: 3.5 / 5

@Ramon: Ik kan me wel vinden in je review, maar geef het toch een punt hoger. Want was is uiteindelijk het DNA van de serie? De badguy die altijd meer wil én de afgesloten ruimte. Men kan simpelweg weinig met dino's in de wereld lijkt het, dan is het meer een Planet of the Apes prequel oid. En zo voelde het soms ook, wat dan weer niet past in de wereld.
En die afgesloten ruimte werkte hier een stuk beter dan dat landhuis uit het vorige deel (wtf?). Al was die ondergrondse markt een toffe scene. En de pilote een toffe toevoeging samen met enkele toch weer knappe natuurbeelden. Al halen ze het nog steeds niet bij de fameuze 'welcome to Jurassic Park' scène.
Een misser vond ik wel de badguy, konden ze Jonathan Pryce niet vragen om zijn rol uit Tomorrow Never Dies te herhalen? Of Bill Nighy. Of..tja, zoveel acteurs die de rol waarschijnlijk beter hadden gespeeld. Want deze man gaf de rol te weinig pit.
Verder viel er nog best veel aan het script (en soms ook acteerwerk) te verbeteren. Maar al met al was het oké. Wel nét moet ik erbij zeggen.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Drive My Car
OSCARS [Oscars] West Side Story
OSCARS [Oscars] The Power of the Dog
OSCARS [Oscars] Licorice Pizza

Updates

Reacties

Forum

Cow