FilmCentrum

Registreren

Miss Sadie Thompson

Miss Sadie Thompson
Waardering: 2.5 / 5
1 stem

Jaar: 1953
Regie:
Curtis Bernhardt
Cast:
Rita Hayworth
José Ferrer
Aldo Ray
Genre: Drama / muziek / romantiek
Lengte: 91 minuten
IMDb: 6.0 (1.345 stemmen)

Reacties (1)

EdwinBeek
dinsdag 8 september 2020 om 15:20
Waardering: 2.5 / 5

Aardige film gebaseerd op het toendertijd bekende verhaal "Miss Thompson" uit 1921. Dit is de derde verfilming van het verhaal over een stijve missionaris en losbandige prostituee, die vlak na de 2e wereldoorlog elkaars pad kruisen in Hawaï. Hoewel, in deze filmversie is Miss Thompson een losbandig "zing- dans- en barmeisje", want een prostituee zoals in het bronmateriaal vond men in de kuise jaren '50 wat te gortig.

Tja, duidelijk een product van z'n tijd, zoals wat twijfelachtige scenes met de lokale bevolking. Ook de plotselinge spoiler bekering van Miss Thompson naar deugdelijke Christen spoiler is belachelijk. Verder gek dat er hier en daar een liedje opduikt, zonder dat het een uitgesproken musical is. En toch is het een liedje (The Heat is On) dat het hoogtepunt van de film is. Rita Hayworth heeft een duidelijke présence, maar is voor de huidige maatstaven erg uitbundig aan het acteren. Zij was DE pin-up girl in de jaren '40 en '50 die menig soldaat aan de muur hing om bij weg te dromen. Met alle soldaten die in de film kwijlend achter Miss Thompson aanlopen, is dit leuke casting geweest. De missionaris, gespeeld door José Ferrer, heeft een statige uitstraling maar moet jammer genoeg een eendimensionaal geschreven karakter spelen. Verder zien we een nog zeer jonge Charles Bronson, toen hij nog niet mondharmonica's bespeelde in westerns van Sergio Leone.

Wat deze film toch nog de moeite waard maakt is het gebruikte 3D, geschoten in Technicolor. Met deze techniek creëerde men in de jaren '50 diepere shots dan vandaag de dag. Het blijft een ontzettend vreemde ervaring om een cast uit ver vervlogen tijden driedimensionaal te kunnen zien in de huiskamer. Heel gaaf dat ze dit soort producties, ondanks geringe interesse bij het grote publiek, alsnog uitbrengen in HD!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum