FilmCentrum

Registreren

Elvis

Elvis
Waardering: 3,5 / 5
6 stemmen

Jaar: 2022
Regie:
Baz Luhrmann
Cast:
Austin Butler
Tom Hanks
Olivia DeJonge
Genre: Drama / muziek / geschiedenis
Lengte: 159 minuten
Première: 23 juni 2022
IMDb: 7.5 (108.890 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Grof taalgebruik Discriminatie Drugsgebruik en alcoholmisbruik
We zien het leven van Elvis vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker. Aan de hand van Parker schetst de film de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen hem en Presley, van Presleys doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley.

Trailer

Reacties (4)

Tomhamoen
vrijdag 5 augustus 2022 om 21:33
Waardering: 4 / 5

Hoe maak je een film over het turbulente leven van een icoon? Daar heeft Baz Luhrmann het antwoord op gevonden: Door het in de eerste 2 uur net zo turbulent te vertellen. Er zijn mensen die zeggen dat deze stijl het verhaal overstijgt, maar ik vind van niet. Het klopt bij het absurde maar korte leven waarin zoveel is gebeurd.
Het laatste uur(?) trekt men uit voor wat meer rust, opvallend genoeg net zoals Martin Scorsese deed met The Wolf of Wallstreet.
Persoonlijk wist ik niet veel van Elvis, maar deze film heeft me veel geleerd. Ja, het is een zit maar wel een die de moeite waard is. Met Tom Hanks als uitgekiende badguy die het verhaal verteld. Zijn accent klinkt zo Nederlands als Chinees, maar het klopt gek genoeg bij zijn uiterlijk en personage.
De veel geprezen Butler vond ik persoonlijk goed maar niet zo goed als mensen zeggen. Hij imiteert de icoon Elvis, maar pas laat in de film de mens. Dat had eerder gemogen. Wat dat betreft deed het korte optreden van zijn jongere versie het beter. Zonder woorden is het een natuurtalent in het spelen van emotie.
Toch een 4 op 5 als niet kenner van Elvis.

Ramon
dinsdag 16 augustus 2022 om 13:40
Waardering: 3,5 / 5

Een fijne biopic met een erg sterke Austin Butler in de titelrol en Tom Hanks zoals we hem nog nooit hebben gezien. Helaas geldt dat ook over zijn prestatie, want daar wil ik het eigenlijk gewoon niet meer over hebben.

De raamvertelling hadden ze achterwege mogen laten, maar over het algemeen werkte dit goed.

Tomhamoen
dinsdag 16 augustus 2022 om 21:21
Waardering: 4 / 5

@ramon: Ik vind dat we sinds Cloud Atlas Hanks toch wel vaker hebben gezien in minder charmerende rollen. Later dat jaar werd hij bijvoorbeeld harder met de rol in Captain Philips. Hij kan het zeker wel. En dat is wennen, maar ook fris. Al was dit misschien niet direct zijn beste rol als 'badguy'.

Ramon
woensdag 17 augustus 2022 om 15:52
Waardering: 3,5 / 5

Ik had het niet over een minder charmerende rol, maar over een personage dat kant nog wal raakt en niet binnen de rest van de film past. En dat reken ik niet alleen het script aan, maar ook hij zelf met zijn acteerkeuzes.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Everything Everywhere All at Once
OSCARS [Oscars] Elvis
OSCARS [Oscars] All Quiet on the Western Front
OSCARS [Oscars] Triangle of Sadness

Updates

Reacties

Forum

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem