FilmCentrum

Registreren

The Matrix Resurrections

The Matrix Resurrections
Waardering: 3,5 / 5
5 stemmen

Jaar: 2021
Regie:
Lana Wachowski
Cast:
Keanu Reeves
Carrie-Anne Moss
Yahya Abdul-Mateen II
Genre: Sciencefiction / actie / avontuur
Lengte: 148 minuten
Première: 27 januari 2022
IMDb: 5.7 (246.386 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Angst
Om erachter te komen of zijn realiteit een fysieke of mentale constructie is en om te ontdekken wie hij werkelijk is, moet Mr. Anderson er weer voor kiezen om het witte konijn te volgen. En als Thomas iets geleerd heeft, dan is het wel dat keuzevrijheid, ondanks dat het een illusie is, de enige manier is om de Matrix in of uit te komen. Neo weet natuurlijk al lang wat hij moet doen. Maar wat hij niet weet, is dat de Matrix sterker, beter beveiligd en gevaarlijker is dan ooit tevoren.

Trailer

Reacties (2)

Ramon
maandag 7 februari 2022 om 15:16
Waardering: 3,5 / 5

Ik begrijp de teleurstelling die ik veelal zie, maar ik heb me hier echt prima mee vermaakt. Als enorme fan van de oude trilogie vond ik het heel fijn om te zien wat voor nieuwe ideeën Lana allemaal in dit nieuwe verhaal heeft gestoken, wat dat betreft is het wederom erg ambitieus.

De meta-laag uit met name de eerste akte werkte goed, maar staat uiteindelijk redelijk los van de rest. De film mist daarnaast "de grote actiescène" die je bij blijft.

Hagar
maandag 21 februari 2022 om 12:37
Waardering: 3 / 5

Pluspunten: De door Ramon genoemde meta-laag uit de eerste acte, het afschaffen (of liever: verbeteren) van het groene filter uit de eerste drie films die ik spuuglelijk vond, het casten van Neil Patrick Harris en Jonathan Groff en het algehele gevoel dat het concept iets minder serieus wordt genomen dan in de eerste drie films.

Minpunten: De hercasting van Morpheus. spoiler En die van Agent Smith. Hugo Weaving was fantastisch in die rol. Jonathan Groff daarentegen speelt het briljant, maar is eigenlijk gewoon een ander character. Had hem dan niet Smith genoemd. spoiler En de grote vraag die de film niet stelt: Waarom?
Er ontbreekt een grote reden aan het in gang zetten van deze film. Met als resultaat dat niets echt belangrijk of dringend voelt. Het wordt daarom niet echt spannend.

Al met al vond ik hem waarschijnlijk vermakelijker dan de eerste drie films, maar met name de eerste film staat kwalitatief als een huis overeind, zelfs na al die jaren. Het is de stijl van die film die me wat tegen staat, een kwestie van volledig persoonlijke smaak. Deze film staat me wel aan qua stijl, en met de casting van Groff en Harris betrapte ik me toch regelmatig op een enorme grijns op mijn gezicht. Maar in de basis kan ik de film niet echt GOED noemen. Te rommelig en te weinig substantie daarvoor. Mocht voor mij de pret echter niet drukken.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Everything Everywhere All at Once
OSCARS [Oscars] Elvis
OSCARS [Oscars] All Quiet on the Western Front
OSCARS [Oscars] Triangle of Sadness

Updates

Reacties

Forum

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem