FilmCentrum

Registreren

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Waardering: 3.5 / 5
5 stemmen

Jaar: 2022
Regie:
Sam Raimi
Cast:
Benedict Cumberbatch
Elizabeth Olsen
Chiwetel Ejiofor
Genre: Fantasie / actie / avontuur
Lengte: 126 minuten
Première: 4 mei 2022
IMDb: 7.0 (313.010 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Angst
Doctor Strange gaat verder met zijn zoektocht naar de Time Stone, maar deze wordt weer onderbroken wanneer het multiversum wordt geopend. Dit multiversum blijkt al snel levensgevaarlijk wanneer kwaadaardige versies van de helden samen met monsters tevoorschijn komen en voor onrust zorgen. Dr. Stephen Strange besluit daarom de hulp in te roepen van Scarlet Witch om de dreiging te stoppen.

Trailer

Reacties (2)

Hagar
vrijdag 6 mei 2022 om 21:58
Waardering: 3.5 / 5

Wat heerlijk om Sam Raimi weer aan het werk te zien in superheldenfilms. Toen ik zijn Spider-Man trilogie zag, had ik nog niet door dat de man ooit horror regisseur was geweest, en op een enkel shot na miste ik die connectie. Toen ik ze recentelijk terug zag waren die invloeden enorm duidelijk, en samen met de dikke vette knipoog die erin zat werd het des te vermakelijker.
Deze invloeden zijn hier enorm duidelijk zichtbaar en voelbaar, en het maakt hem de perfecte regisseur voor deze film. Ik hou absoluut van zijn visuele flair, en heb er dus ook van genoten!
De horror elementen stoppen hiermee niet, en ik was dan ook blij verrast hoever men kon gaan in deze 'familiefilm'!
Het verhaal zit vrij goed in elkaar, vind ik! Althans, als je deze film los van de rest van het MCU bekijkt. Knipoog
Als actiefilm is het enorm vermakelijk en Marvel mag nu zeer dankbaar zijn dat ze jaren geleden zo'n goede actrice als Elizabeth Olson in de rol van Wanda hebben gecast. Deze zet betaalt zich ruimschoots uit in deze film! Ook Cumberbatch is fijn op dreef!
spoiler Vooral daar hij meerdere versies van zichzelf mag spelen. Erg leuk!
Nu we toch in spoiler territorium zitten, even het grote minpunt van de film wat mij betreft:
In het grote plaatje wordt Marvel steeds inconsistenter en lijken ze ook minder lef te hebben. Deze film is bijna WandaVision, seizoen 2, maar net als in die serie durft men zich hier niet vast te klampen aan grote veranderingen, maar doet cameos met potentieel enorme gevolgen af met niets meer dan fanservice. Charles Xavier doet mee, ja. Maar zijn dood enkele minuten later maakt het nutteloos. Ook is het duidelijk dat Patrick Stewart deze rol niet veel vaker meer zal spelen. Hij zag er erg fragiel uit. Dus als Marvel hem gaat gebruiken in de toekomst, zal hij waarschijnlijk hercast worden. Dus waarom hem dan zo neerzetten in deze film?
De eerder genoemde inconsistenties zit 'em in iets soortgelijks. Wat is het nou, Marvel? Zien personages er in alle universa hetzelfde uit of zijn ze steeds anders? Spider-Man suggereerde dat ze allemaal anders zijn. Waarom wordt dan elke Dr. Strange door Cumberbatch zelf gespeeld? En alle Christine Palmers ook? Okee, daar zien we er slechts 2 van, maar toch...
Ik hoor Marvel denken: "Zodat we een excuus hebben om Iron Man of Charles Xavier te recasten, maar toch gebruik te maken van leuke cameos als we dat willen... Pfffft. Marvel beantwoordde deze vraag overigens wel in Loki, waarin zowel totaal andere versies als andere Tom Hiddlestons voorkwamen. Ik blijf het erg gemakkelijk vinden.
Maar ja... er komt wel een enorm vermakelijke film uit voort. Knipoog
spoiler

Voor hen die de spoilers overslaan: Mijn problemen met deze film zit hem in de connecties met andere films en de inconsistenties die dat oplevert. Maar dat doet weinig tot niets af van het vermaak dat DEZE film levert! Wat mij betreft op Spider-Man No Way Home na tot op heden de beste Phase 4 film tot nu toe. Maar die lat lag ook niet enorm hoog. Knipoog

Ramon
dinsdag 31 mei 2022 om 14:19
Waardering: 3.5 / 5

Ik had meer creativiteit verwacht van een film waarin multiverse in de titel zelf zit, maar heb me hier enorm goed mee vermaakt. Vooral fijn dat Raimi écht zijn horrorkant in de tweede en laatste akte naar voren kan laten komen. Verder ook helemaal eens met het punt van Hans qua consistentie. Maar het is toch wel bijzonder dat Everything Everywhere All At Once zo veel meer bevredigend is, terwijl Doctor Strange 2 acht keer zoveel budget had.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Drive My Car
OSCARS [Oscars] West Side Story
OSCARS [Oscars] The Power of the Dog
OSCARS [Oscars] Licorice Pizza

Updates

Reacties

Forum

Nope