FilmCentrum

Registreren

Man of the Year

Man of the Year
Waardering: 3 / 5
4 stemmen

Jaar: 2006
Regie:
Barry Levinson
Cast:
Robin Williams
Christopher Walken
Laura Linney
Genre: Komedie / drama / romantiek
Lengte: 115 minuten
Première: 25 januari 2007
IMDb: 6.2 (33.644 stemmen)

Reacties (1)

Hagar
zaterdag 17 augustus 2013 om 23:11
Waardering: 3 / 5

Ik wilde deze film zien om twee redenen: Robin Williams, en mijn liefde voor de film Wag The Dog, wiens regisseur ook deze film verzorgde.
Williams heeft in recente jaren niet heel veel goede films gemaakt. Ik kan alleen maar slechte keuzes in scripts de schuld geven, of het feit dat Hollywood geen vertrouwen meer in hem heeft, want hij heeft in het verleden echt wel bewezen te kunnen acteren. Hij krijgt alleen zelden de kans meer.
De rol in deze film is hem op het lijf geschreven, tot op het punt dat het heel duidelijk is dat sommige stukken van de komiek/presentator die hij speelt duidelijk uit zijn eigen koker komen.
Het verhaal is ook een leuk gegeven: een komiek besluit tegen het politieke spelletje aan te schoppen door zichzelf verkiesbaar te stellen voor president, en door een computerglitch wordt hij het nog ook.
Het probleem zit hem in de dentiteitscrisis die de film doormaakt. Hij begint als comedy met een boodschap, wordt dan minder vrolijk door te doen of het een drama is, geeft dan de indruk een romcom te willen worden, en denkt het vervolgens als thriller te kunnen maken.
spoiler Persoonlijk denk ik dat deze film beduidend beter geweest zou zijn als spoiler Delacroy, het bedrijf achter de glitch, als een dreiging op de achtergrond was gebleven, wel aanwezig, maar voor de hoofdpersonen van de film bijna onmerkbaar. Zo had de nadruk gelegen op de eigenaardigheid van de komiek die opeens president was, in plaats van op de aanslagen op een vrouw die iets weet over computers. Hoewel, iets weet... Het probleem is blijkbaar dat alle kandidaten dubbele letters in hun namen hadden. Ja, daar gaat de gemiddelde computer wel van over zijn nek..... spoiler
De goede punten: de humor, indien ingezet, is raak. De kritieken die via de humor op de politiek wordt gegeven zijn eveneens raak. Williams is prima als Dobbs, zeker als hij de komiek uithangt, hoewel dit meer een compliment voor zijn komische kant is dan voor zijn acteertalent. Uiteindelijk, it's what the man does!
Het beste wat de film te bieden had was echter een zeer korte scene, waarin Williams op TV naar 2 van zijn vrienden zit te kijken, waar deze commercial draait:
http://www.youtube.com/watch?v=H2VIv9SpgpA
Dat alleen al was het kijken van de film waard voor mij.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Furiosa: A Mad Max Saga