FilmCentrum

Registreren

Thor: Love and Thunder

Thor: Love and Thunder
Waardering: 3.5 / 5
5 stemmen

Jaar: 2022
Regie:
Taika Waititi
Cast:
Chris Hemsworth
Christian Bale
Natalie Portman
Genre: Actie / fantasie / avontuur
Lengte: 119 minuten
Première: 6 juli 2022
IMDb: 6.7 (174.546 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Angst
De God van de Donder is op een reis die hij nog nooit heeft meegemaakt: een zoektocht naar innerlijke vrede. Maar het pensioen van Thor wordt abrupt onderbroken door een galactische moordenaar die bekend staat als Gorr de Godenslachter, die de uitroeiing van de goden nastreeft. Om de dreiging het hoofd te bieden roept Thor de hulp in van koning Valkyrie, Korg en zijn ex-vriendin Jane Foster, die - tot Thors verbazing - op onverklaarbare wijze zijn magische hamer, Mjolnir, hanteert als de Machtige Thor. Samen beginnen ze aan een aangrijpend kosmisch avontuur om het mysterie rondom de wraak van de Godenslachter te ontrafelen.

Trailer

Reacties (2)

Hagar
woensdag 13 juli 2022 om 19:13
Waardering: 3 / 5

Poeh! Weet niet zo goed wat ik ervan moet zeggen! Was totaal niet wat ik verwachtte! Eigenlijk verwachtte ik een tweede Thor: Ragnarok.
Maar deze film heeft beduidend minder luchtige momenten, lijkt beduidend minder improvisatie te bevatten (of de cast weet hun improvisatie beter te verbergen?...) en gaat echt voor de emotionele snaar. En raakt die ook! Redelijk...

Het verhaal vind ik wat rommelig. Ook is de slechterik sterk of zwak al naar gelang het verhaal het vereist (spoiler Gorr weet Thor met gemak te ontwijken in het begin, reist vervolgens naar "het schaduwrijk, waar hij sterker is!" en krijgt daar vervolgens om zijn oren en kan niet meer ontwijken zoals hij aan het begin deed, om één of andere rare reden... spoiler).
spoiler Tenslotte, waar Marvel wel vaker last van heeft, ze kunnen maar niet afscheid nemen van personages. Valkyrie en Korg krijgen beide een moment waarop de kijker moet denken "Nee! Ze maken hem/haar af?!?" alleen maar om het hen te laten overleven. Hell, zelfs Jane Foster, die WEL dood gaat, moet in de after credits scene zeer levendig in het Walhalla rondhuppelen, samen met Heimdall, die OOK al WEL dood was... Waarom kon dit niet aan de verbeelding overgelaten worden? De enige reden die ik kan bedenken is zodat beide later nog eens uit het Walhalla gesleurd kunnen worden. Waarom dit anders laten zien?!? spoiler.

Goed, dit klinkt allemaal erg zeikerig. Zo is het niet bedoeld.
Christian Bale als de slechterik Gorr. Wauw! Wat een performance! Erg goed!!
De hele film ziet er trouwens oogstrelend uit! De vormgeving van nieuwe plekken die bezocht worden is uitmuntend!
Bovenal: het is weer uiterst vermakelijk! Het verhaal is interessant en verrast, ook al is dat omdat het soms onlogische keuzes zijn. De karakter scenes werken goed. Vooral de manier waarop men de gaten tussen de films op anekdotische wijze invult is helemaal prima.
Het einde kwam een beetje rauw op mijn dak vallen. spoiler Had niet verwacht dat Thor opeens papa zou gaan spelen. spoiler Maar ik vind het een prachtige ontwikkeling, en ben benieuwd wat ze ermee gaan doen in de toekomst!

Leuke film, waarvan het grootste probleem dat ik er persoonlijk mee had was dat het totaal niet de film was die ik verwachtte. Ik denk dat het daarentegen een betere film is geworden. Een tweede kijkbeurt over een paar maanden zal het moeten uitwijzen!

Ramon
dinsdag 16 augustus 2022 om 13:48
Waardering: 3.5 / 5

Vermakelijk, maar het is geen Thor: Ragnarok. Bale is goed, er zitten genoeg grappige vondsten in en het heeft een hart, maar aan de andere kant is de pacing af en toe wat raar en wisselt de kwaliteit van de cgi. Guns N' Roses 🤘

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Drive My Car
OSCARS [Oscars] West Side Story
OSCARS [Oscars] The Power of the Dog
OSCARS [Oscars] Licorice Pizza

Updates

Reacties

Forum

Three Thousand Years of Longing