FilmCentrum

Registreren

Black Panther: Wakanda Forever

Black Panther: Wakanda Forever
Waardering: 3 / 5
6 stemmen

Jaar: 2022
Regie:
Ryan Coogler
Cast:
Letitia Wright
Lupita Nyong'o
Angela Bassett
Genre: Actie / avontuur / sciencefiction
Lengte: 162 minuten
Première: 9 november 2022
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Angst
Koningin Ramonda, Shuri, M'Baku, Okoye en de Dora Milaje strijden na de dood van Koning T’Challa om hun koninkrijk te beschermen tegen bemoeizuchtige wereldmachten. Terwijl de Wakandans proberen hun nieuwe hoofdstuk te omarmen, zijn de strijders genoodzaakt zich te herenigen met War Dog Nakia en Everett Ross en samen een nieuwe koers voor het koninkrijk Wakanda te bepalen.

Trailer

Reacties (2)

Hagar
maandag 21 november 2022 om 22:23
Waardering: 3,5 / 5

Dit was een plezierige verrassing!
Uiteraard is het een tragedie dat de film het zonder Chadwick Boseman moet doen. Maar een klein lichtpuntje dat hiervan kwam is dat Marvel weer eens creatief moet zijn, iets wat ze al een poosje niet gedaan lijken te hebben. Zodoende is dit geen Marvel-film volgens het boekje geworden!
Ook heeft deze film de goede kanten van de eerste film weten te behouden. Het verkent wat serieuzere kanten dan een superheldenfilm meestal kan doen, het tackelt wat politieke standpunten, en weet zo'n beetje ALLE personages vooruit te brengen met goed karakter werk. Enkele scenes zijn enorm goed geacteerd, zelfs als ik niet geheel eens was wat het verhaal in de scene probeerde te vertellen. Met name Angela Basset zet een sterke performance neer.
Tenslotte is dit ook de eerste keer dat ik Marvel's 'vrouwen in superheldenfilms' goed vind werken.

Geen minpuntjes? Jawel... de film probeert een nieuw karakter te introduceren, waarmee ik vermoed dat Marvel graag veel meer wil doen in de toekomst. Niet dat ik dat erg vind, maar in deze film komt ze niet goed tot haar recht. Plotwise heeft ze zo goed als niets toe te voegen. Emotioneel gezien denk ik dat ze een goede rol had kunnen spelen, maar die kans wordt niet waargenomen. Dus uiteindelijk komt ze vooral over als een afterthought.
Ook, zoals gezegd, slaat de film de plank soms mis emotioneel gezien. Echter, dit wordt goedgemaakt door de scenes waar ze de plank HEEL goed raken.

Al met al: interessantste Marvel film sinds een poosje. Niet zonder fouten, maar minder fouten dan menig andere Marvel film en meer goede kanten ook.

Ramon
zaterdag 4 februari 2023 om 12:49
Waardering: 3 / 5

Middle-of-the-road unoriginal Marvel. Ik begrijp niet waarom ik zoveel lees dat de vijand interessant is, volledig eendimensionaal. Ook de lof voor Angela Bassett vind ik erg overdreven. Vermakelijk, maar niet meer dan dat.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire