FilmCentrum

Registreren

See How They Run

See How They Run
Waardering: 3 / 5
4 stemmen

Jaar: 2022
Regie:
Tom George
Cast:
Sam Rockwell
Saoirse Ronan
Adrien Brody
Genre: Mysterie / komedie / misdaad
Lengte: 98 minuten
Première: 15 september 2022
IMDb: 6.7 (10.187 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Angst Drugsgebruik en alcoholmisbruik
In West End, Londen, in de jaren vijftig worden de plannen voor de verfilming van een populair toneelstuk abrupt stopgezet nadat de beoogde regisseur wordt vermoord. De zaak wordt onderzocht door de opgebrande inspecteur Stoppard en de enthousiaste beginneling Constable Stalker. Ze belanden in een raadselachtig mysterie dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de glamoureuze, maar zelfzuchtige theaterwereld en proberen op eigen risico de dader te ontmaskeren.

Trailer

Reacties (1)

Hagar
zondag 18 september 2022 om 19:43
Waardering: 2,5 / 5

Het is een film met een plot en er zitten acteurs in die acteren. Met dat in het achterhoofd heb ik me vermaakt, want er valt altijd wel wat entertainment uit te halen. Tenslotte denk ik niet er hier echt slecht werk is afgeleverd. Het is alleen ook niet supergoed.

De film wil een ode brengen aan de whodunnit, en er zijn dan ook wat leuke verwijzingen te vinden naar dat genre, terwijl het ondertussen zelf ook een whodunnit is. Maar het wordt nergens enorm interessant, de humor ligt net onder de oppervlakte, maar komt er steeds nét niet bovenuit... In het begin dacht ik dat de film zelf dacht grappiger te zijn dan ik vond dat hij was, maar de consistentie ervan overtuigde me dat het een bewuste keuze was, maar dan wel eentje die me niet enorm beviel.

Dat gezegd hebbende: Sam Rockwell en Saoirse Ronan zetten personages neer waar ik hen bijna niet in herken, wat absoluut een compliment voor hun acteertalenten is. Wil alleen niet zeggen dat het enorm entertainende personages zijn...

Ik vind vooral jammer dat ik het gevoel heb naar een vakkundig gemaakte film heb zitten kijken, waarbij precies naar het scherm is gekomen wat de makers wilden, maar dat ik het desondanks een vrij 'meh' eindresultaat vind. Wel mooi, trouwens. Sets en design zit goed, en ook de muziek vond ik aangenaam. Maar verder was ik niet onder de indruk.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

AWARDS [Awards] Anatomy of a Fall
AWARDS [Awards] Maestro
AWARDS [Awards] Killers of the Flower Moon
OSCARS [Oscars] Everything Everywhere All at Once

Updates

Reacties

Forum