FilmCentrum

Registreren

Ome Cor

Ome Cor
Waardering: 3 / 5
3 stemmen

Jaar: 2022
Regie:
Martin van Waardenberg
Peter Verhage
Cast:
Martin van Waardenberg
Floortje van Waardenberg
Jacqueline Blom
Ome Cor is een oud havenarbeider, die een tikkie gefraudeerd heeft met zijn arbeidsongeschiktheidsuitkering. Als dit aan het licht komt zijn de gevolgen niet te overzien. Gaat het ome Cor lukken om zijn leven weer op de rit te krijgen?

Reacties (1)

Tomhamoen
maandag 9 januari 2023 om 23:05
Waardering: 2,5 / 5

Het idee is aardig: een man die alles kwijtraakt en in scené's met een heleboel cameo's zich maar blijft doorbluffen. Deze cameo's, waarbij het eigenlijk steeds de grap was wie er nu weer zou opduiken, zijn nog het sterkste punt van de film, want qua ontwikkeling stelt de film weinig voor.
Je kan er nog een boodschap in zien van hoe mensen met armoede en verlies omgaan, maar de meeste mensen zullen dit kijken om te lachen. En dat lukte bij mij uiteindelijk nog ook. Al was het maar uit verbazing over wie Martin van Waardenberg allemaal bij elkaar heeft weten te krijgen.
Dat het low budget is, de opbrengst gaat naar het goede doel, blijkt ook uit de aftiteling met dingen als 'set decoratie: geen' of 'belichting: ter plaatse' (overigens is die wel geslaagd). En in die zin werkt de film dan ook nog op de lachspieren.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] The Banshees of Inisherin
BIOSCOOP [Bioscoop] Avatar: The Way of Water
OSCARS [Oscars] Drive My Car
OSCARS [Oscars] West Side Story

Updates

Reacties

Forum

A Man Called Otto