FilmCentrum

Registreren

Elemental

Elemental
Waardering: 3,5 / 5
4 stemmen

Jaar: 2023
Regie:
Peter Sohn
Cast:
Leah Lewis
Mamoudou Athie
Ronnie del Carmen
Genre: Animatie / komedie / familie
Lengte: 102 minuten
Première: 12 juli 2023
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 6 jaar Angst
In Elemental City leven de vier elementen bestaande uit lucht, aarde, vuur en water in harmonie met elkaar. Het vuurelement Ember heeft het echter niet zo gemakkelijk in een stad waar water en flora heersen. Wanneer ze het waterwezen Wade ontmoet, blijken ze naast hun grote verschillen toch veel gemeen met elkaar te hebben.

Trailer

Reacties (2)

Hagar
dinsdag 1 augustus 2023 om 16:09
Waardering: 3,5 / 5

Pixar heeft weer een originele wereld gecreeerd.
De film doet echter geen poging je eerst rustig te introduceren aan deze wereld. Dit is niet noodzakelijk een minpunt. Het is een keuze. Maar persoonlijk had ik daarom wat moeite in de film te komen. Ik moest echt even wennen aan een gedachtenkronkel.
spoiler In deze wereld heb je water.... en water. Water zijn de mensen (?) die bestaan uit water. Maar je hebt ook dat spul dat uit de hemel valt, en uit de kraan komt en zo. En het verschil?.... heb ik niet kunnen ontdekken. spoiler
Maar na een dik half uur of zo was ik erin geslaagd me niet te laten storen door logica problemen. Inmiddels besloot het verhaal ook eindelijk een karakterverhaal te worden. De eerste helft is vrij plot-gedreven. De tweede helft meer karakter-gedreven. En het maakt een wereld van verschil! De twee hoofdpersonages zijn namelijk erg goed geslaagd als ze eenmaal de rust krijgen om indruk te maken op het publiek!
Want dat plot dat de film in het begin zo drijft (of in de weg zit) heb ik te vaak gezien.

Er was een tijd dat bij Pixar de films echt goede verhalen hadden. De prachtige werelden waarin deze verhalen zich dan afspeelden waren de kers op de taart. Hier is de kers helaas de publiekstrekker.

Wat overblijft is een animatiefilm die absoluut aangenaam is! Maar de echt goede kwaliteiten worden omlaag gehaald door de echt middelmatige kwaliteiten, en daardoor steekt hij niet boven de meeste animatiefilms uit. voor Pixar begrippen blijft hij dus zelfs een tikkeltje laag bungelen.
Dat mag dan jammer zijn, maar ik wil desondanks benadrukken: het is echt een prima film! Het had alleen denk ik meer kunnen wezen.

Ramon
zondag 28 januari 2024 om 14:39
Waardering: 3 / 5

Wederom een erg middelmatige film van Pixar die doet verlangen naar de eerste pakweg 15 jaar van de studio. Zeker nergens slecht, maar het blink ook gewoon nergens in uit. Ook de world-building niet, eerlijk gezegd.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Furiosa: A Mad Max Saga