FilmCentrum

Registreren

The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry

The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry
Waardering: 3,5 / 5
1 stem

Jaar: 2023
Regie:
Hettie Macdonald
Cast:
Jim Broadbent
Penelope Wilton
Linda Bassett
Genre: Drama
Lengte: 108 minuten
Première: 5 oktober 2023
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 9 jaar Angst Grof taalgebruik
Harold Fry heeft met zijn vrouw Maureen een heel normaal leven in een dorpje in Zuid-Engeland. Op een doordeweekse ochtend verlaat hij zijn huis om een brief te posten aan zijn vriendin Queenie die op sterven ligt. Hij weet dan nog niet dat hij aan een onwaarschijnlijke reis begint naar Berwick-upon-Tweed, de meest Noordelijke stad van het land. Hij heeft geen wandelschoenen, geen kaart en telefoon. Hij weet alleen dat hij door moet blijven lopen, om Queenie hoop en steun te geven. Onderweg ontmoet hij allerlei mensen met hun eigen bijzondere verhalen en sommigen lopen zelfs met hem mee omdat ze geloven in zijn doel.

Trailer

Reacties (1)

Tomhamoen
zondag 8 oktober 2023 om 19:40
Waardering: 3,5 / 5

Een film (bijna) net zo sterk als het boek kom je zelden tegen. Dit is er zo een. Alles wat verhaal zo goed maakte blijft overeind. Dit is mede te danken aan Broadbent, die je met zijn ogen echt weet te raken. Tegenover hem staat de ronduit perfect gecaste Wilton.
Ik was even bang dat de film mostert na de maaltijd zou zijn gezien het gelijksoortige 'the last bus', maar feitelijk is het niet te vergelijken.
Dat men enkele zaken uit het boek wegliet is geen ramp. Hooguit jammer. Al zullen sommige kijkers die het boek niet kennen het wellicht jammer/vreemd vinden dat spoiler de groep die met Fry optrekt totaal verdwijnt uit het verhaal wanneer ze elkaar verlaten. Op zich logisch, want het is Fry's verhaal, maar toch is het ergens jammer. Hoe ergerlijk ze ook zijn. spoiler

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Furiosa: A Mad Max Saga