FilmCentrum

Registreren

Zeppos: Het Mercatorspoor

Zeppos: Het Mercatorspoor
Waardering: 3,5 / 5
1 stem

Alternatief: The Mercator Trail
Jaar: 2022
Regie:
Douglas Boswell
Cast:
Nathan Naenen
Britt Scholte
Carry Goossens
Genre: Avontuur / familie
Lengte: 93 minuten
Op zijn 18de verjaardag erft digital native Benjamin Kurrel het nalatenschap van zijn vermiste vader Ben Kurrel: een doos heel oude voorwerpen, waaronder een zeer zeldzaam oud boek. Wanneer hij het antieke boek aan Slien schenkt, het meisje waar hij een oogje op heeft, zet hij onbedoeld een kettingreactie in beweging. Een oude man die zich voorstelt als Zeppos heeft grote interesse in het boek, dat ooit aan cartograaf Mercator heeft toebehoord. Met behulp van de geheime boodschappen in het boek van Mercator ontsluiert het drietal steeds meer van het mysterie maar een ongenadige tegenstander probeert hen te stoppen. Hun gevaarlijke zoektocht brengt hen niet alleen dichter bij het geheim van Mercator, maar confronteert Benjamin ook met zijn afkomst.

Reacties (1)

Tomhamoen
zondag 5 november 2023 om 15:06
Waardering: 3,5 / 5

Afgaand op de trailer was ik wel benieuwd. En hoewel de film nog steeds vol actie en een beetje drama zit, is hij anders dan gedacht. Zo is niet de Nederlandse Britt Scholte irritant, maar de Vlaamse Nathan Naenen, die dan ook een deels wat ondankbare rol heeft in deze avonturenfilm die zowel de mostert heeft gehaald bij Indiana Jones áls inspiratie had kunnen bieden áán Indiana Jones.
Anderzijds is Koen de Bouw als badguy minder karikturaal dan gedacht. Hij toont zichzelf een interessante slechterik.
Toegegeven, her en der had het wat scherper en korter gemogen. En hadden de beelden nog net wat mooier kunnen zijn (budget?), maar al met al toch zeker een plezierige film met een aantal interessante elementen. Zowel inhoudelijk als in terzijdes.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire