FilmCentrum

Registreren

Spider-Man

Spider-Man
Waardering: 4 / 5
17 stemmen

Jaar: 2002
Regie:
Sam Raimi
Cast:
Tobey Maguire
Willem Dafoe
Kirsten Dunst
Genre: Actie / sciencefiction / thriller
Lengte: 121 minuten
Première: 4 juli 2002
IMDb: 7.4 (813.310 stemmen)
Empire 500: #437
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld

Reacties (2)

Hagar
donderdag 9 april 2015 om 17:41
Waardering: 4 / 5

Ik weet nog dat ik onder de indruk was toen de eerste Spider-Man film uit kwam. Ik had 4 grote minpuntjes: Tobey Maguire, het Goblin masker, de hier en daar niet beste CGI Spidey en Tobey Maguire. En ik vond X-Men leuker, maar dat was een kwestie van smaak...
Heeft de film de tand des tijds doorstaan? Ehm..... Wel, de CGI spidey is er VEEL slechter op geworden! Shots die ik vroeger okee vond zijn nu bijna tenenkrommend.
Dat gezegd hebbende, deze film bevat een onmiskenbare logica. De scenes volgen elkaar ontzettend vloeiend op, zonder echt voorspelbaar te zijn. Dat vooral maakt het tot een heerlijke film om te kijken!
De CGI scenes kijk ik doorheen, ze flitsen werkelijk voorbij, en met zoveel slechte CGI zou je bijna vergeten dat de film VOL zit met CGI die WEL goed te pruimen is! Spidey is met regelmaat ook helemaal prima geanimeerd!
Tobey Maguire is een probleem dat niet op te lossen valt, niet als je van Willem Dafoe wilt genieten, die heerlijk overact hier!
Tenslotte ben ik ook niet gelukkig met Kirsten Dunst. Wel genoot ik meer van James Franco dit keer! Hij haalt uit de rol van rijkeluiszoontje wat erin zit!

Tomhamoen
vrijdag 15 juni 2018 om 11:03
Waardering: 3,5 / 5

Als je een klassieker wil zien, moet je naar deze productie kijken. Vandaag de dag zie je overduidelijk welke invloed de film heeft gehad op de ontwikkeling van het genré.
Wat helpt is dat de film een relatief goede manier van vertellen heeft waarbij men trouw blijft aan de comics en ook de acteurs zijn genietbaar. Helemaal Dafoe en Simons die lekker los gaan. Jammer alleen dat Dafoe na zijn sterke introductie even vergeten word.

Wat je ervoor moet slikken zijn de special effects die niet helemaal met hun tijd mee zijn gegaan. Toegegeven, een deel staat nog als een huis of is behoorlijk inventief maar het is soms moeilijk mee te blijven gaan.
Ook het script is ondanks zijn puike begin niet jé van het, maar daar kijk ik graag overheen.

Al met al nog altijd 3,5/5 .

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire