FilmCentrum

Registreren

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I
Waardering: 3,5 / 5
23 stemmen

Jaar: 2010
Regie:
David Yates
Cast:
Daniel Radcliffe
Emma Watson
Rupert Grint
Genre: Avontuur / fantasie / mysterie
Première: 17 november 2010
IMDb: 7.7 (547.840 stemmen)

Reacties (8)

Ramon
maandag 22 november 2010 om 17:36
Waardering: 4 / 5

Een stap in de goede richting voor de serie, maar met nog steeds wat problemen. Vooral de CGI is van wisselende kwaliteit; deze ene keer zien we prachtige special effects, om vervolgens in een andere scène niks terug te zien van het enorme budget. De film begint verder wat traag, maar er zitten zeker goede vondsten in.

Taluma
donderdag 25 november 2010 om 09:58
Waardering: 4 / 5

Leuke film, niet de beste maar ook niet de slechtste uit de serie. De beelden zijn inderdaad af en toe heel mooi, alleen aan het eind ziet het er echt niet uit.
Jammer dat je sommige acteurs maar zo weinig ziet, maar Rupert Grint begint toch wel een coole acteur te worden.

Ramon
donderdag 25 november 2010 om 11:54
Waardering: 4 / 5

Zeker, van de hoofdrolspelers geef ik Grint de beste kansen voor een goede carrière als acteur. Radcliffe in ieder geval niet Knipoog En wat zat Snape weinig in de film Teleurgesteld

Margo
donderdag 25 november 2010 om 12:44
Waardering: 4 / 5

Tja, daar kan de film weinig aan doen he. Ik moet zeggen dat ze zich (voor zover ik het me nog kan herineren) goed aan het boek gehouden hebben.

GrayFox
maandag 13 december 2010 om 08:31
Waardering: 4 / 5

Ik heb wederom weer genoten van deze film. Het is inmiddels traditie geworden om met mijn ouders en mijn zus naar de nieuwe Harry te gaan, en zo zullen er nog veel meer mensen zijn. De spanning zit er goed in en het verhaal is natuurlijk gewoon goed. De humor is in deze film wat anders dan de vorige films, maar zeker niet minder leuk. (4 sterren)

Nohands
woensdag 6 april 2011 om 10:17
Waardering: 2,5 / 5

De Potter serie begon als "kinderfilm" in mijn ogen, maar ik denk niet dat deze film geschikt is voor jongere kindertjes, hij is donker en triest.....dood en bloed en verdriet zijn de maatstaven....

Ramon
woensdag 6 april 2011 om 11:00
Waardering: 4 / 5

Dat is zeker het geval, maar dat geldt ook voor de boeken, en ik vind dat geen slecht idee. De verhalen zijn "meegegroeid" met de lezers.

Wat vond je van het geanimeerde stuk? Dat vond ik zeer knap gedaan en misschien wel het mooiste stuk uit de film.

Hagar
zaterdag 7 september 2013 om 20:53
Waardering: 3,5 / 5

Deze film is beter dan ik me herinnerde. Misschien omdat ik hem de eerste keer dat ik hem keek in de bios zag met wat schreeuwende tienermeisjes voor me.
De grootste fout die de film maakt is ALLES te willen vertellen. Maar vanwege de beperkte tijd is alles dan ook net niet. Ik denk dat ze beter toch enkele elementen hadden kunnen knippen, en dan de rest goed doen.
Ook vind ik het jammer dat ze veel sfeermakers knippen, om er andere sfeermakers weer in te stoppen. spoiler Zo is er nu een scene dat Harry en Hermione een stel snatchers voorbij zien lopen, waarvan de enige functie volgens mij is dat Ron ze samen terug kan zien komen, en dat dit zijn jaloezie voedt. Ook de scene dat Harry met Hermione danst om haar op te vrolijken voelt wat misplaatst, hoewel ik moet toegeven dat deze scene zijn doel wel dient. Maar een scene die uitlegt waarom Death Eaters afkomen op de naam Voldemort (een gimmick die 2 keer gebruikt wordt in de film, maar dus zonder uitleg) blijft achterwege. spoiler
Ook is het jammer dat juist hetgeen wat de film zijn titel geeft ontzettend onderbelicht blijft.
Neemt niet weg dat de film de juiste sfeer heeft. De casting van Bill Nighy als Scrimgeour was een goede zet, maar zijn karakter wordt niet ten volle gebruikt, en de make-up department laat ook een kans voor een gaaf character liggen hier.
De film krijgt een halve ster meer als de eerste keer dat ik hem keek. Glimlach

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire