FilmCentrum

Registreren

The Amazing Spider-Man

The Amazing Spider-Man
Waardering: 3,5 / 5
15 stemmen

Alternatief: Spider-Man 4
Jaar: 2012
Regie:
Marc Webb
Cast:
Andrew Garfield
Emma Stone
Rhys Ifans
Genre: Actie / avontuur / sciencefiction
Lengte: 135 minuten
Première: 28 juni 2012
IMDb: 6.9 (656.192 stemmen)
Distributeur: Sony Pictures Releasing
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Angst
Een reboot van de bekende superheldenfranchise, waarin Spider-Man het moet opnemen tegen The Lizard.

Reacties (4)

Hagar
dinsdag 20 november 2012 om 09:49
Waardering: 2 / 5

Gisteren gezien na een poos sceptisch geweest te zijn over deze film.
Na het zien heeft het al mijn verwachtingen bevestigd.
Alvorens ik beoordeel, zeg ik erbij dat ik heel bewust echt vergeleken heb met de Sam Raimi trilogie. Wil deze film op eigen gronden beoordeeld worden? Dan hadden ze hem niet zo snel na de vorige incarnatie moeten maken. Jammer voor hun.
De film probeert gewoon TE hard om NIET op de Sam Raimi trilogie te lijken.
Het vermijd daardoor veel van de ingrediënten die de eerste film zo goed maakte, en creëert verschillen om maar verschillen te hebben. Zo is de technologie in deze film veel verder geavanceerd dan in de eerste films. Dat maakt het meteen ook beduidend minder geloofwaardig. Een tiener die zo briljant is dat hij webshooters kan maken, maar nog fotografeert met een analoge camera, gaat er bij mij redelijk moeilijk in..... Ook qua sfeer en mode lijken ze een jaren 70 / 80 sfeer te willen hebben, maar de technologie maakt dit onmogelijk.
Verder liggen nadrukken in de film elders dan voorheen. Minder liefdesproblemen, meer achtergrondverhaal van Peter Parker. Nutteloze info, dat wel, maar wederom, verschillen creëren om maar verschillen te hebben (ze hebben zelfs de quote "with great power comes great responsibility" anders verwoord... Knipoog ).
Wat deze film voor mij bovenal mist zijn echt leuke personages. De karakters uit de Raimi films waren ietwat over the top, maar daarmee wel memorabel. Deze karakters zijn zo gewoontjes dat je ze onmiddellijk weer vergeet.

Al met al vraag ik me vooral af wat ik gedacht zou hebben als deze film was gemaakt zonder de Raimi trilogie. Ik denk dat ik lang niet zo'n fan van superheldenfilms was geworden. Ik zou hem wel iets meer gewaardeerd hebben dan ik nu doe, maar als ik daarna alsnog de Raimi films gezien had, zou ik die nog altijd beduidend beter hebben gevonden.

Walter
vrijdag 23 november 2012 om 19:04
Waardering: 3,5 / 5

de vraag is niet: was dit een fijne actiefilm?, maar: was een remake noodzakelijk? en het antwoord is: neen.

Ramon
maandag 26 november 2012 om 16:39
Waardering: 3,5 / 5

Waarom zou je maar één vraag mogen stellen, Walter? Wat mij betreft zijn het beiden goede vragen, met twee keer een onbevredigend antwoord.

Allereerst: nee, een reboot was niet noodzakelijk en al helemaal niet in deze vorm. Ik hoef helemaal niet nóg een keer te zien hoe hij door een spin gebeten wordt, laat dat lekker achterwege en geef ons gewoon een fijne actiefilm. Iedereen weet al wie Spider-Man is.

Dit was allemaal nog niet zo vervelend als de film zelf een spectaculaire reboot was, maar ook op dat vlak kan de film zichzelf niet bewijzen. Met uitzondering van enkele scènes is de actie niet erg interessant, maar het moet gezegd worden dat ik Andrew Garfield in ieder geval wel een uitstekende Peter Parker vind.

Walter
maandag 26 november 2012 om 18:18
Waardering: 3,5 / 5

de noodzakelijkheidsvraag is wat mij betreft een voorvraag - is dat juridisch jargon of komt-et ook in de vocabulaire van normale mensen voor? - en als het antwoord op zo'n voorvraag 'nee' is, kom je aan andere vragen niet toe. beroepsdeformatie, vrees ik, nu ik dit teruglees.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Everything Everywhere All at Once
OSCARS [Oscars] Elvis
OSCARS [Oscars] All Quiet on the Western Front
OSCARS [Oscars] Triangle of Sadness

Updates

Reacties

Forum

The Little Mermaid