FilmCentrum

Registreren

Captain America: the First Avenger

Captain America: the First Avenger
Waardering: 3 / 5
17 stemmen

Jaar: 2011
Regie:
Joe Johnston
Cast:
Chris Evans
Hugo Weaving
Tommy Lee Jones
Genre: Actie / avontuur
Première: 28 juli 2011
IMDb: 6.9 (843.830 stemmen)
Distributeur: United Int. Pictures
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld

Reacties (5)

Nohands
maandag 17 oktober 2011 om 10:36
Waardering: 3 / 5

Leuke film mooie settings en decors en sfeer en de acteurs waren zeer goed, vooral de uniformen van de Duitsers waren gaaf gemaakt, vond Captain America in het begin met die blauwe helm met die bril erboven op stoerder uitzien dan naderhand, maar goed.

Aardige film, had meer ingezeten volgens mij helaas, dus toch een beetje kleine tegenvaller jammer....Einde wel gaaf, ben benieuwd naar de het tweede deel!!! (alhoewel ik het gaaf zal vinden als het tweede deel weer in de tweede wereldoorlog af zal spelen, heb er een hard hoofd in)

Ramon
dinsdag 18 oktober 2011 om 16:52
Waardering: 3,5 / 5

Interessante film die de moeite waard is voor liefhebbers van het genre, maar het legt het wel een beetje af tegen bijvoorbeeld Thor en Iron Man. De sfeer was gelukkig prima in orde en de effecten zagen er goed uit, maar het verhaal was wat zwakjes voor een dergelijke film.

Hagar
zondag 30 oktober 2011 om 19:21
Waardering: 3 / 5

Deze film lag mijns inziens op hetzelfde niveau van Thor. Maar ja, ik had iets beters verwacht. Epischer, denk ik. Ah well.

Tomhamoen
zaterdag 5 mei 2012 om 12:23
Waardering: 3 / 5

Aardig, maar zeker niet de beste film uit de reeks "avengers-prequels".

Hagar
zaterdag 12 april 2014 om 22:08
Waardering: 3 / 5

Deze film heeft mee dat het een superheldenfilm is vermomd als oorlogsfilm. Het jaren '40-tintje geeft het iets unieks binnen het genre, maar ook een goed achtergrondverhaal, en een potentieel fantastische schurk.
De schurk haalt het potentie echter niet, omdat die het grootste deel van de film bezis is zijn tegenslagen te vervloeken. Het is lastig om respect te krijgen voor een slechterik die je eigenlijk alleen maar ziet falen.
De film is ook niet geholpen met de warrige en fragmentarische tweede helft. Tegen de tijd dat de climax arriveert ben je bijna in slaap gesukkeld, en die climax is niet voldoende om je wakker te schudden.
De eerste helft van de film is echter prima, en natuurlijk is het bijna een must-see voor je Avengers kijkt! Gelukkig is 1 kijkbeurt echter genoeg, in tegenstelling tot Avengers. Knipoog

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire