FilmCentrum

Registreren

The Avengers

The Avengers
Waardering: 4 / 5
18 stemmen

Jaar: 2012
Regie:
Joss Whedon
Cast:
Robert Downey jr.
Chris Evans
Chris Hemsworth
Genre: Actie / sciencefiction / avontuur
Lengte: 141 minuten
Première: 25 april 2012
IMDb: 8.0 (1.387.297 stemmen)
Distributeur: Walt Disney Studio Motion Pictures
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld
De ultieme verzameling van superhelden uit de stal van Marvel moet het opnemen tegen een onverwachte vijand.

Reacties (4)

Hagar
vrijdag 4 mei 2012 om 08:33
Waardering: 3 / 5

Leuke film! Enkele gaten in het verhaal (waarvan ik vermoed dat ze het bewust hebben gedaan, en daarmee de weg hebben vrijgemaakt voor wat prequel-comics etc.) maar dankzij de ontzettend fijne humor kijk je daar makkelijk overheen.
Hulk is inderdaad de beste variant die tot op heden gezien is. De actiescenes zijn prima, en de 3D voegt as usual weinig toe.

Ramon
zaterdag 5 mei 2012 om 16:20
Waardering: 4 / 5

Ontzéttend leuke superheldenfilm, wow! Ik had niet verwacht dat dit zo goed zou werken, maar ik heb simpelweg genoten van dit bezoekje aan de bioscoop. Dat is overigens ook dé manier om deze film te zien, en dan het liefst in IMAX.

De humor is het sterkste punt aan de productie, en daar is goed te zien hoeveel invloed Whedon gehad heeft op het geheel. De balans tussen alle helden is goed gevonden, en men heeft er goed aan gedaan om te wachten met spoiler de inzet van het leger tot het einde spoiler.

Het scenario bevat wel wat gaten, waarvan ik eigenlijk vrees dat daar niet echt meer iets mee gedaan gaat worden. spoiler Hoe komt Thor plots op de aarde, precies bij zijn broer, en waarom kan de Hulk plots zijn woede wel beheersen spoiler?

Dit zijn echter slechts kleine smetjes op een verder erg geslaagde film!

kocas92
zaterdag 12 mei 2012 om 10:16
Waardering: 4,5 / 5

8,5 en afgerond naar boven omdat hij zo awesome is.

Hagar
dinsdag 23 juli 2013 om 22:17
Waardering: 3 / 5

Gisteren een tweede keer gezien, dit keer zonder eerst de voorafgaande films te kijken.
En dan mis je toch wel een hoop plotpunten! Nu kan ik me niet voorstellen dat iemand deze film kijkt zonder zich bewust te zijn van het bestaan van de andere films, maar als zo'n iemand bestaat, heeft die het knap moeilijk met deze film!

Verder is het allemaal beduidend minder goed doordacht dan ik de eerste keer dacht. Ik heb de indruk dat regisseur alle personages diepgang heeft willen meegeven, maar dat op heel platte manier doet. Banner is een interessant personage, die meerdere keren hint naar de manier die hij heeft gevonden om de Hulk onder controle te houden. Dat mysterie is deels wat hem interessant maakt, maar als het antwoord komt, is dat echt een enorme anticlimax van dit kleine sub-plotje.
Verder zijn er veel scherpe dialoogscenes met Banner en vooral Tony Stark, maar die scenes hebben bij terugkijken erg weinig om het lijf. De personages hadden sneller en doeltreffender to-the-point kunnen komen, maar doen het niet voor de one-liners, die eigenlijk echt niet ZO briljant zijn!

Al met al is het een film met een erg lekker sausje, maar onder dat sausje zit eerlijk gezegd best wel weinig (het verhaal ook, spoiler Loki laat zich vangen, om de Hulk te pesten, en die het schip te laten verwoesten, om daarna ervan uit te gaan dat het team kapot is?!? Really?!? En, oh ja, als de helden hem dan moeten vinden, waar blijkt hij te zijn? Bij Stark-tower. Waarom? Omdat hij publiek wil. En zo deduceert Stark dit ook. Wat ook logisch is, nergens ter wereld heeft hij zo'n publiek als bij Stark Tower.... Riiiiight.... spoiler, best dramatisch hier en daar!).
Maar ja, dat sausje IS dan ook wel ontzettend erg lekker, en dat redt de film! De superhelden-clashes, de karakters, de vette actiescenes.... Lekker, hoor!
Dus, doe niet wat ik deed (de film met een kritisch oog bekijken), maar zet gewoon het verstand op nul en geniet! Glimlach

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Everything Everywhere All at Once
OSCARS [Oscars] Elvis
OSCARS [Oscars] All Quiet on the Western Front
OSCARS [Oscars] Triangle of Sadness

Updates

Reacties

Forum

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem