FilmCentrum

Registreren

Face/off

Face/off
Waardering: 3,5 / 5
12 stemmen

Jaar: 1997
Regie:
John Woo
Cast:
John Travolta
Nicolas Cage
Joan Allen
Genre: Actie / misdaad / drama
Lengte: 138 minuten
Première: 14 augustus 1997
IMDb: 7.3 (377.659 stemmen)

Reacties (2)

MRDammann
zaterdag 1 juni 2013 om 18:33
Waardering: 3,5 / 5

OK, het verhaal is ongeloofwaardig maar ja, als je daar niet op let kan je jezelf heel goed vermaken de komende 2 uren. Lekkere acties, leuke ontploffingen, veel spanning. Ik kan er niks aan doen, maar ik vind Cage weer meesterlijk acteren!
Kortom een lekkere no-nonsense actiefilm.

Walter
dinsdag 14 oktober 2014 om 10:07
Waardering: 4,5 / 5

één van de beste actiefilms ooit gemaakt. wat ongelofelijk spijtig dat er tegenwoordig nagenoeg alleen maar actiefilms met superheld-achtige figuren worden gemaakt. er zou nog best eens een film uit de categorie waartoe Face/off en The Rock behoren mogen verschijnen.

zoals MRDammann schrijft, is het verhaal nogal ongeloofwaardig. niet alleen op hoofdlijnen - spoiler crimineel Nicolas Cage en politieagent John Travolta, aartsvijanden nota bene, wisselen van gezicht spoiler - maar ook op detailniveau. zo spoiler schiet Cage in de openingsscene de zoon van Travolta dood in plaats van Travolta zelf spoileren hoewel spoiler hij nog even blijft toekijken komt het niet in hem op de trekker nóg eens over te halen spoiler. en in de slotscene spoiler komt Travolta met de zoon van Cage thuis, zegt hij zijn dochter deze jongen zijn kamer te wijzen en vraagt hij vervolgens aan zijn vrouw of zij het een goed idee vindt de jongen te adopteren. spoilerdat is precies de verkeerd volgorde, lijkt mij.

maar: Face/off is dus een topfilm. in de eerste plaats vanwege het briljante acteerwerk van Travolta en Cage. ze zijn allebei fantastisch als spoiler goodguy én als badguy spoiler. echt smullen. daarbij krijgen ze het voor elkaar de kijker te laten meeleven met de goodguy. dat is, gelet op het idiote uitgangspunt, opzienbarend. in de tweede plaats levert zowel spoiler de baddie in het lichaam van Travolta als de gooddie in het lichaam van Cage spoiler aan zijn omgeving een positieve bijdrage. spoiler baddie Travolta heeft een goed gesprek met dochterlief, gooddie Cage zegt eindelijk eens wat liefs tegen de moeder van Cage's kind. spoiler dat soort dingen. en in de derde plaats zijn de stunts - hoezo CGI? - formidabel.

must see!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire