FilmCentrum

Registreren

Memoirs of a Geisha

Memoirs of a Geisha
Waardering: 3.5 / 5
8 stemmen

Jaar: 2005
Regie:
Rob Marshall
Cast:
Suzuka Ohgo
Togo Igawa
Mako
Genre: Drama / romantiek
Première: 6 april 2006
IMDb: 7.4 (122.796 stemmen)

Reacties (3)

Ramon
vrijdag 16 juli 2010 om 18:46
Waardering: 4 / 5

De film is wat traag, maar de betoverende beelden maken dit meer dan goed!

GrayFox
vrijdag 16 juli 2010 om 21:36

Ik vond het ook een goede film (wel een flink tijdje geleden), maar het boek schijnt echt 1000x beter te zijn, dus die wil ik ook nog weleens gaan lezen...

EdwinBeek
donderdag 24 november 2016 om 22:43
Waardering: 3.5 / 5

Deze film leek mij een typische Hollywood-productie. Het leven van een Geisha, mooier uitgebeeld en met meer franje dan de werkelijkheid gok ik. De grootste troef van deze film is dan ook de cinematografie. De rijkdom van de sets is prachtig in beeld gebracht, evenals de schoonheid van de dames en dit levert fantastische plaatjes op.

Voor mij was het even uitzoeken wat nu precies een 'Geisha' was. Niet slechts een prostituee, kwam ik al snel achter. Het is tevens een soort van 'gezelschapsdame.' Dit voor mij onbekende verschijnsel van een andere cultuur maakte de film voor mij het meest interessant. Eenmaal ontdaan van Geisha-aankleding is de film in feite niets anders dan een onmogelijk liefdesverhaal. Dat kijkt prima weg. Mede door de uitstekende Chinese cast. Met uitzondering van Kaori Momoi als 'moeder.' Zij deed wat al te hard haar best om ouder over te komen dan dat ze in werkelijkheid was. Niet overtuigend.

Ik begreep dat sommigen het Engels fonetisch in moesten spreken, wat ervoor zorgde dat het slagen van de film voor een groot deel afhing van het netjes knippen en plakken van de dialogen om zo eventuele foutjes te verdoezelen. Het is één van die facetten die je niet door hebt bij het kijken van een film, mits het goed gedaan is. En dat is het hier.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Joker