FilmCentrum

Registreren

Vacancy

Vacancy
Waardering: 2,5 / 5
8 stemmen

Jaar: 2007
Regie:
Simon West
Cast:
Kate Beckingsale
Genre: Horror / mysterie / thriller
Première: 26 juli 2007
IMDb: 6.2 (101.922 stemmen)
Distributeur: Sony Pictures Releasing

Reacties (4)

Walter
zaterdag 11 april 2015 om 07:41
Waardering: 3,5 / 5

een echtpaar dat voor het laatst samen op pad is - thuis zal de echtscheiding worden aangevraagd - moet vanwege motorpech noodgedwongen een nachtje in een smoezelig motel overnachten. vrij snel komt het paar er achter dat er iets niet in de haak is.

Vacancy is geen hoogvlieger, maar wie ervan houdt om een film op het puntje van zijn stoel te kijken, kan er een goede avond mee hebben. de grootste plus vind ik dat de hoofdpersonen steeds keuzes maken die ik zelf ook zou maken. in dit type films zitten nogal eens flauwe momenten - een man die 'even gaat plassen' komt niet meer terug -, in Vacancy zit slechts één zo'n scène.

Hagar
zondag 21 augustus 2016 om 00:16
Waardering: 2,5 / 5

Ik hou niet van dit genre. Maar zo af en toe is het toch leuk om te kijken.
En deze film houdt het netjes in vergelijking met zijn genregenoten! Blood and gore blijft ZEER beperkt! Dus mensen die slechts daarom horror mijden, dit is de film voor jullie!
Maaarrrrrrr....... De film vermijd cliches niet bepaald. Is ook niet echt nodig. Het vertrouwt er zelfs op, en het werkt.
De film is spannend, kleinschalig (6 personages of zo in de hele film? Knap!), maar soms ook een tikkeltje lachwekkend. Ik vond het begin spannend, later minder, omdat de uitwerking van de spanning minder goed is dan de opbouw van die spanning.
Zoals Walter stelt: Geen hoogvlieger. Maar wel vermakelijk.

EdwinBeek
zondag 21 augustus 2016 om 13:23
Waardering: 1,5 / 5

Hier moeten we gewoon niet teveel woorden aan vuil maken. Om schrik-effecten te oogsten zullen sommige situaties altijd werken. Ook hier. Zelfs met beroerde acteurs, stompzinne personages en een verhaal dat bol staat van de horror-clichés.

Zéér vermakelijk om te kijken met een grote groep mensen, overigens! Knipoog

Ramon
zondag 28 augustus 2016 om 19:18
Waardering: 2 / 5

Binnen het genre te cliché en voorspelbaar, waardoor ik geen moment spanning heb gevoeld of me zorgen maakte om de personages (ook omdat ik niks om ze gaf). Als je het dan toch gaat zien, zorg er dan inderdaad voor dat je dat met een groep vrienden doet om er om te kunnen lachen Knipoog

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Furiosa: A Mad Max Saga