FilmCentrum

Registreren

Hard Candy

Hard Candy
Waardering: 3.5 / 5
11 stemmen

Jaar: 2005
Regie:
David Slade
Cast:
Ellen Page
Patrick Wilson
Sandra Oh
Genre: Drama / thriller
Première: 13 juli 2006
IMDb: 7.1 (136.754 stemmen)

Reacties (4)

GrayFox
maandag 25 april 2011 om 22:55
Waardering: 4 / 5

Spannende film! En wederom geweldig acteerwerk van Ellen Page. (4 sterren)

Ramon
dinsdag 26 april 2011 om 09:38
Waardering: 4 / 5

Uitstekende film inderdaad!

Walter
woensdag 18 juli 2012 om 13:49
Waardering: 4.5 / 5

Ellen Page acteert zoals ik haar dat hierna niet meer heb zien doen. fenomenaal. ook als het script niet zou deugen - quod non - maakt Page de film het kijken meer dan waard. ik zou haar graag nog eens als spoiler een échte psychoot zien - mijn interpretatie van Hard Candy is dat Page hier géén psychoot is, al zou je prima het tegendeel kunnen verdedigen spoiler. dat zou ze volgens mij prima kunnen.

Hard Candy zit ijzersterk in elkaar. ook een tweede of derde keer is het weer smullen, zij het spoiler dat je de plotwendingen, waarvan de film het - als gezegd: naast het acteerwerk van Page - moet hebben, ziet aankomen spoiler. de eerste keer dat je deze film ziet is-ie het vermakelijkst. tot duidelijk is datspoiler Wilson fouter dan fout is voel je het ene moment mee met Page - Wilson zal wel een creep zijn -, dan weer met Wilson - is Page niet gewoon gestoord? hoeveel aanwijzingen dat er iets serieus aan de hand is zíjn er eigenlijk? - spoileren dat is buitengemeen aangenaam. ik ken geen andere film - maar dat ligt vast aan mijn beperkte referentiekader - waarin dit op deze manier wordt uitgenut (wat een lelijk woord is dat trouwens).

Ramon
dinsdag 9 juli 2013 om 13:17
Waardering: 4 / 5

Harde film waarin Ellen Page van plan is om Patrick Wilson te ontmaskeren als pedofiel, waarin je telkens heen en weer wordt gegooid wat de waarheid betreft. Is er iets mis met het personage van Page en gaat ze achter een onschuldige man aan, of verdient hij het wel degelijk om aangepakt te worden?

Ik had de film al eens gezien en kon me de details nog goed herinneren, waardoor alle verrassingen voor mij niet meer aanwezig waren. Dat deed echter niets af aan de kwaliteit van het script, wat onderstreept dat dit niet enkel om de twists draait.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Destroyer