FilmCentrum

Registreren

Die Another Day

Die Another Day
Waardering: 3 / 5
7 stemmen

Jaar: 2002
Regie:
Lee Tamahori
Cast:
Pierce Brosnan
Halle Berry
Rosamund Pike
Genre: Actie / avontuur / misdaad
Lengte: 133 minuten
Première: 9 januari 2003
IMDb: 6.1 (220.092 stemmen)

Reacties (4)

Walter
maandag 26 augustus 2013 om 14:12
Waardering: 3,5 / 5

Walter
maandag 26 augustus 2013 om 14:49
Waardering: 3,5 / 5

(dat was mijn onzichtbare commentaar op Bonds onzichtbare auto.)

Walter
maandag 26 augustus 2013 om 14:54
Waardering: 3,5 / 5

naar aanleiding van een interview met Wade en Purvis – (mede)verantwoordelijk voor de Bond-scenario's van The world is not enough tot en met Skyfall - waarin zij te kennen gaven dat in hún versie van Die another day geen onzichtbare auto zat en zij op de vraag 'van welke Bond-film zou je graag een remake zien?' direct 'Dad!' antwoordden, heb ik gisteravond geprobeerd eens door de slechte keuzes van in de eerste plaats Lee Tamahori, maar toch zeker ook die van Broccoli en Wilson heen te kijken.

dat viel nog niet mee, omdat er echt heul heul veel naars voorbijkomt. (de soundtrack heeft niks met muziek te maken, de scenès waarin Bond en Moneypenny aan de slag gaan met Q's 3d-simulatie zijn om te huilen en voegen niets toe aan het verhaal, de computeranimaties - Jinx die in het water duikt, Bond die surft op een enorme golf - zijn nog te cartoony voor een Pixar-film, de climax van de film is achterlijk ver over de top - zelfs de laatste helft van A good day to die hard is geloofwaardiger -, een overdaad aan veel te dikke knipogen naar de vorige negentien delen in de reeks – eigenlijk is alleen de knipoog naar James Bond de ornitholoog leuk (want alleen te begrijpen voor de ingewijden) - en de onzichtbare Aston Martin Vanquish - Q: 'we noemen-em Vanish', kuch - is het dieptepunt van de franchise.)

toch heb ik een aantal mooie elementen ontdekt: M die Bond niet meer vertrouwt, spoiler omdat deze tijdens zijn verblijf in een Noord-Koreaanse gevangenis informatie zou hebben gelekt spoiler en Bond die dat vertrouwen probeert te herstellen, spoiler Colonel Moon die met behulp van gentechnologie Gustav Graves wordt – dat ziet de kijker niet aankomen, goed gedaan - spoiler, een karakteristieke henchman – het is mijn stellige overtuiging dat Zao met de ‘expensive acne’ een van de fanfavorieten had kunnen worden als Dad niet zo grandioos mislukt was – en de scènes waarin Bond en Graves schermen en die waarin Bond en Zao elkaar achternazitten op de ijsvlakte zijn goed te pruimen.

het blijft onbegrijpelijk dat Tamahori deze film heeft kunnen maken. en het is moeilijk te verkroppen dat Brosnan zijn Bond-carrière met deze draak moest afsluiten. dat verdient de man niet.

Walter
maandag 30 september 2013 om 22:03
Waardering: 3,5 / 5

nog even, voor wie wil lachen, een interview met Pierce Brosnan na de eerste draaidag van Dad: http://www.mi6-hq.com/sections/articles/chronicles_20020111_dad_first_day_of_filming_interview.php3?t=&s=&id=03571. hoe meer je weet van de film, hoe leuker dit interview is.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Godzilla x Kong: The New Empire