FilmCentrum

Registreren

Gangs of New York

Gangs of New York
Waardering: 4 / 5
9 stemmen

Jaar: 2002
Regie:
Martin Scorsese
Cast:
Leonardo DiCaprio
Cameron Diaz
Daniel Day-Lewis
Genre: Misdaad / drama
Lengte: 167 minuten
Première: 23 januari 2003
IMDb: 7.5 (441.772 stemmen)

Reacties (1)

EdwinBeek
zondag 29 juni 2014 om 12:03
Waardering: 4 / 5

Moeilijk te beoordelen. Het was Scorsese's droomproject over z'n geliefde stad New York. Heb de film nu 2 keer gezien en denk nog altijd dat de film hier en daar wat tekort schiet. En waarin, daar kan ik mijn vinger niet op leggen.

Want er is zoveel goeds te melden: sfeervol set-design, vlotte montage, goed geschreven dialogen, breed verhaal, muziek en vele character-acteurs doen hun best de aandacht vast te houden. Met als klap op de vuurpijl de geweldig geschreven Bill the Butcher, griezelig en met veel charisma neergezet door een briljante Daniel Day-Lewis. DiCaprio staat er en speelt verdienstelijk. Diaz voelt niet op haar plek in een historische setting, maar heeft nu eenmaal de hier nodige speelsheid en aantrekkelijkheid aan d'r achterste hangen...

Scorsese's personages zijn vaak snoeihard en creëren hierdoor een verharding en afstandelijkheid die zorgen voor (te) weinig medeleven bij de kijker. Ook hier. Maar dat wil ik graag met de mantel der liefde bedekken. Er is zoveel wat de regisseur wél kan bieden. Een bepaalde stoerheid die altijd aantrekt tot kijken.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire