FilmCentrum

Registreren

Aliens

Aliens
Waardering: 4,5 / 5
16 stemmen

Jaar: 1986
Regie:
James Cameron
Cast:
Sigourney Weaver
Carrie Henn
Michael Biehn
Genre: Actie / avontuur / horror
Lengte: 137 minuten
IMDb: 8.4 (714.258 stemmen)
IMDb Top 250: #65
Empire 500: #30
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik

Reacties (5)

Ramon
zaterdag 6 november 2010 om 15:43
Waardering: 5 / 5

Tja, nog altijd één van de allerbeste actiefilms aller tijden, en één van de weinige films die beter is dan zijn voorganger (hoewel dat ook een topfilm is!). Geweldige special effects, een supersfeer en veel spanning maken dit gewoon een actieknaller die iedere liefhebbers gezien moet hebben.

Je kan hem bovendien blijven kijken; ik heb hem nu voor waarschijnlijk de vijfde keer gezien, en ik blijf ervan genieten.

Walter
maandag 21 november 2011 om 09:33
Waardering: 5 / 5

Alien was geweldig, Aliens is briljant. ik heb ruim twee uur op het puntje van mijn stoel bank gezeten. en dat terwijl dit niet de eerste keer was dat ik de film zag. heerlijke film

Ramon
donderdag 5 januari 2012 om 13:32
Waardering: 5 / 5

Gisteren voor de zoveelste keer gezien, en er zullen nog vele kijkbeurten volgen in de toekomst. Een nagenoeg perfect vervolg dat anders durft te zijn dan zijn voorganger.

Alien is claustrofobisch en een mysterie, Aliens diept de mythologie veel verder uit en is meer een oorlogsfilm (zoals Cameron zelf ooit aangaf).

MRDammann
maandag 2 februari 2015 om 18:18
Waardering: 5 / 5

Simpel. Alles wat een actiefilm nodig heeft. Goeie actiescènes, ontzettend veel spanning en tenslotte geweldige oneliners.

EdwinBeek
vrijdag 17 februari 2017 om 18:32
Waardering: 4 / 5

Dapper van Cameron om voor dit vervolg uit een totaal ander vaatje te tappen. Hij breidt het Alien-universum uit en maakt er een bloedstollend spannende, maag-omdraaiende achtbaanrit van. Zonder remmen.

Aliens suggereert weinig, is minder mystiek en voelt qua acteerwerk minder natuurlijk aan dan Alien. De stoere quotes vliegen je om de oren en worden opgediend á la jaren '80 zullen we maar zeggen. En dat is zeer vermakelijk, maar het maakt de film gek genoeg ouder dan zijn voorganger... Ook het set-design en de belichting voelden voor mij platter aan dan Scott's werk.

Begrijp me niet verkeerd: 'anders' is nog altijd zeer goed hier, alleen past actie mij iets minder. Dus geef mij tóch deel 1 maar...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Furiosa: A Mad Max Saga