FilmCentrum

Registreren

Sinbad: Legend of the Seven Seas

Sinbad: Legend of the Seven Seas
Waardering: 3,5 / 5
5 stemmen

Jaar: 2003
Regie:
Patrick Gilmore
Tim Johnson
Cast: Onbekend
Genre: Avontuur / fantasie / animatie
Lengte: 88 minuten
Première: 17 juli 2003
IMDb: 6.7 (54.542 stemmen)

Reacties (2)

Tomhamoen
vrijdag 13 januari 2012 om 22:15
Waardering: 3,5 / 5

De special effects zijn niet jé van het, maar weergaloze 2D, spectaculaire shots en een aardig verhaaltje maken deze film desondanks het kijken waard.

EdwinBeek
zaterdag 13 februari 2016 om 10:44
Waardering: 3 / 5

Ben bekend met het originele bronmateriaal. De gevaren die Sinbad voor z'n kiezen krijgt variëren van duister tot héél duister en snap dus dat er wat oorspronkelijke reizen gesneuveld zijn. Maarre...een grote ijsvogel i.p.v. Vogel Rokh? En die sirenen hadden toch een rolletje in dat zeemansverhaal van Homerus? Ook bleek dat Dreamworks van Sinbad een dief en piraat heeft gemaakt i.p.v. eerlijk koopman. Swashbuckling scenes bieden blijkbaar meer entertainment dan oprecht centjes verdienen. Dus Dreamworks heeft zijn best gedaan om Sinbad in het begin neer te zetten als de grootste, arrogante lomperik die er bestaat. Wat dat betreft; missie geslaagd.

Daarna wil men nuanceren door aan te geven wat hem zo heeft gemaakt. En die uitleg rechtvaardigt zijn lompe gedrag te weinig naar mijn idee. Een onsympathiek personage neerzetten is makkelijk. Er eentje creëren die aan het eind nog steeds begrip kan opbrengen bij het publiek is verdomd moeilijk. Zo jammer, want voor animatie-begrippen bevat deze film een vrij volwassen liefdesverhaal met een mooi slot.

Maar goed, dan hebben we alsnog een godin met vage beweegredenen plus haar legertje verouderde CGI-monsters. En toch... De sfeer is fantastisch exotisch, de score fijn mystiek en er zitten visuals in die erg tot de verbeelding spreken. Bijv. het stenen leger dat onder het zand verborgen zit en bij elke windvlaag verschijnt en verdwijnt. Of de ijzersterke sequence met de sirenen. Op deze momenten is Sinbad een heerlijke avonturenfilm.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire