FilmCentrum

Registreren

Cabaret

Cabaret
Waardering: 3,5 / 5
4 stemmen

Jaar: 1972
Regie:
Bob Fosse
Cast:
Liza Minnelli
Michael York
Helmut Griem
Genre: Drama / muziek / romantiek
Lengte: 124 minuten
IMDb: 7.8 (55.501 stemmen)
Empire 500: #367

Reacties (1)

EdwinBeek
zaterdag 14 september 2013 om 22:30
Waardering: 4,5 / 5

Uitstekende film. Vervreemdend, louche, burlesque en grauw. Scherp commentaar op het opkomende nazisme in Duitsland in de jaren '30.

Bevat vreemde elementen zoals het personage "Master of Ceremonies", gastheer in de Kit Kat Club. Hij dient als verteller en zorgt ervoor dat toneel en werkelijkheid elkaars spiegel zijn. Klinkt gek, maar het is een geweldige manier van verhalen vertellen. Dit zorgt er ook voor dat liedjes gewoon op de planken gebracht worden i.p.v. dat personages waar dan ook spontaan in gezang uitbarsten. Verfrissend voor een musical.

Rolbezetting is prima. Vermeldenswaardig is Joel Grey die een indrukwekkende, sinistere en raadselachtige performance geeft als Master of Ceremonies. Het was deze man die de oscar wegkaapte voor Pacino's rol in de eerste Godfather. Eveneens een geweldige performance, maar het is appels met peren vergelijken. Ook Liza Minnelli is uitstekend gecast. Maar kan me voorstellen dat mensen zich irriteren aan haar hyperactieve manier van acteren. Zingen gaat haar prima af. Maar ja, haar mama heet dan ook Judy Garland.

Kortom; macabere, dromerige goed getroffen sfeer, verhaal dat wat te zeggen heeft en prima liedjes met genadeloze teksten. Dat sommige bij-personages zorgen voor wat saaie momenten mag de pret niet drukken...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Furiosa: A Mad Max Saga