FilmCentrum

Registreren

The French Connection

The French Connection
Waardering: 3,5 / 5
5 stemmen

Jaar: 1971
Regie:
William Friedkin
Cast:
Gene Hackman
Fernando Rey
Roy Scheider
Genre: Actie / misdaad / thriller
Lengte: 104 minuten
IMDb: 7.7 (123.490 stemmen)
Empire 500: #150

Reacties (2)

Hagar
maandag 28 oktober 2013 om 12:24
Waardering: 3 / 5

Vorige week The Conversation gezien met Gene Hackman, waar zijn personage mijns inziens iets te veel screentijd kreeg. Alsof om het plot te vullen.
Hier krijgt Hackmans personage te weinig tijd. Hij maakt enkele keuzes die voor de kijker onbegrijpelijk zijn, met name in de climax. (spoiler dat hij geen enkele spijt of schrik toont nadat hij zijn collega per ongeluk doodschoot is wat vergezocht zonder verdere achtergrondinfo spoiler)
Ook het einde laat te wensen over. Het voelt niet echt afgerond. Hoewel ik weet dat er een deel 2 is, kan ik me niet voorstellen dat het plot daarin verder gaat.
Daar staat tegenover dat de film sterke actiescenes en een erg mooi in beeld gebrachte achtervolging heeft. Ook is Hackman als altijd een plezier om naar te kijken, en heeft hij goede chemie met Roy Scheider.
Al met al vermakelijk, maar niet speciaal.

EdwinBeek
dinsdag 29 oktober 2013 om 21:13
Waardering: 3,5 / 5

Actiefilm die in de loop der tijd een behoorlijke status heeft verworven. Het handjevol actiescènes die de film rijk is zal nu op de gemiddelde kijker weinig indruk meer maken. Hoewel de achtervolging onder het treinspoor wel zéér degelijk is.

Sluit me verder graag aan bij de mening van Hans, met slechts één verschil; spoiler dat Hackman geen spijt lijkt te hebben van het per ongeluk neerschieten van zijn collega vond ik een enge reactie en ik had mijn vermoedens waarom hij zo reageerde, maar een 2e kijkbeurt zou me hierover denk ik meer opheldering geven spoiler Vond het persoonlijk dus wel oké dat de film hier niet al te helder in is. Deel van het raadsel, zal ik maar zeggen.

Deze film moet het vooral van het Hackman/Scheider-duo hebben. Al is een duo als in Lethal Weapon weer veel grappiger...

Ach, soms heeft een film slechts het doel om als blauwdruk te dienen voor de vele films die erop volgen...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Furiosa: A Mad Max Saga