FilmCentrum

Registreren

The Emperor's New Groove

The Emperor's New Groove
Waardering: 4 / 5
9 stemmen

Alternatief: Keizer Kuzco
Jaar: 2000
Regie:
Mark Dindal
Cast:
David Spade
John Goodman
Eartha Kitt
Genre: Animatie / avontuur / komedie
Lengte: 78 minuten
Première: 21 juni 2001
IMDb: 7.3 (175.162 stemmen)

Reacties (1)

EdwinBeek
zaterdag 6 februari 2016 om 17:29
Waardering: 3.5 / 5

Dat was even wennen toen ik voor het eerst deze Keizer Kuzco zag in de cinema. Je kon me oprapen van het lachen. Grappen te over en het tempo moordend. En toch; waar was de oprechtheid die een Disney-film zo kenmerkt? Het werd voor mij het buitenbeentje van de latere Disney-films.

Nu ik de film na lange tijd weer eens heb opgezet en met een reeks recentere animatiefilms achter de kiezen die in een animatieklimaat zijn ontstaan waarin men oprechtheid sowieso snel aan de wilgen hangt, viel Kuzco mij alleszins mee.

Niet als persoon; hij blijft een zak waar ik tot aan het eind geen sympathie voor voel. Pacha en zijn familie is daarentegen zeer oprecht en charmant neergezet. Zij geven de film het hart die veel huidige producties missen, uitzonderingen daargelaten. De spinachtige Yzma is overigens een huzarenstukje in zowel stem als animatie. Een prachtig vals secreet.

Kan de prent nu ook veel meer waarderen als experiment. Nog zoiets wat steeds minder en minder gebeurd. Je waardeert pas wat je hebt, tot je het mist...

En dat het roer hier flink werd omgegooid bewijst de door Disney verboden documentaire " The Sweatbox" die slechts via discutabele digitale kanalen te verkrijgen is als je begrijpt wat ik bedoel. Ontdek de ware gruwelen achter een vrolijke animatiefilm...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum

On the Rocks