FilmCentrum

Registreren

Tarzan

Tarzan
Waardering: 4 / 5
6 stemmen

Jaar: 1999
Regie:
Chris Buck
Kevin Lima
Cast:
Tony Goldwyn
Minnie Driver
Glenn Close
Genre: Animatie / avontuur / drama
Lengte: 88 minuten
Première: 18 november 1999
IMDb: 7.3 (194.268 stemmen)

Reacties (2)

Hagar
maandag 7 december 2015 om 10:39
Waardering: 4.5 / 5

Om meteen de slechte punten maar achter de rug te hebben:
Ik ben er niet zo van dat de camera bijna nooit stil staat, en bij deze film had men door hoe je van geschilderde achtergronden 3D omgevingen kon maken. Dat zullen ze gebruiken ook! Knipoog
Zo. Dat waren de slechte punten.
Serieus, deze film zit ijzersterk in elkaar! Het verhaal is ritmisch en logisch. De muziek is fantastisch, en waar men in het gebruik van Phil Collins had kunnen doorslaan, blijft hij grotendeels fijn op de achtergrond.
De animatie is spetterend, maar ook goed geacteerd, vooral van hoofdpersonages Tarzan en Jane. Ook de dieren komen ontzettend goed uit de verf. Zelf ben ik geen fan van het comic relief personage in de rol van Janes vader, maar het valt niet te ontkennen dat het werkt.
Verder de bombastische stem van Brian Blessed als de slechterik, en je hebt een film die aan alle kanten staat als een huis! Zoals altijd weer genoten van deze film!

EdwinBeek
maandag 4 december 2017 om 22:53
Waardering: 4.5 / 5

Eens met Hagar. Wat mij betreft de laatste, grootse, klassiek getekende Disneyfilm.

Tarzan is volgens mij een zeer compleet hoofdpersonage. Hij heeft een tragisch verleden die de kijker ontroerd. We vinden hem grappig door zijn dierlijke reacties op menselijke gebruiken. En hij is nog stoer ook door te surfen op boomstammen. En vooruit; animatie-technisch heeft hij alles in zich om het animator-hart sneller te doen kloppen. Glen Keane & Co. scheren hoge toppen met hun anatomisch correcte Tarzan, zoeken de grenzen met wat een mensenlichaam technisch gezien kan en gaan vaak lekker over die grens heen zonder dat de kijker het merkt. Uniek entertainment is het resultaat. Prachtig.

Nog wat veren voor het moordende tempo van de film, de vernieuwende deep canvas-techniek, de ritmische score en de fijne liedjes en je bent in mijn ogen een topper. Al had 't wat mij betreft zonder de irritante olifant Tantor en veels te hippe aap Terk gemogen...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum