FilmCentrum

Registreren

The Road to El Dorado

The Road to El Dorado
Waardering: 3 / 5
3 stemmen

Jaar: 2000
Regie:
Bibo Bergeron
Will Finn
Cast:
Kevin Kline
Kenneth Branagh
Rosie Perez
Genre: Animatie / avontuur / komedie
Lengte: 89 minuten
Première: 12 oktober 2000
IMDb: 6.9 (63.282 stemmen)

Reacties (1)

EdwinBeek
woensdag 20 mei 2015 om 19:24
Waardering: 2.5 / 5

Geen idee wat ik van deze film moet vinden. Het godsdienstige onderwerp lijkt me weinig interessant voor kinderen en te simplistisch gebruikt voor volwassen. De film focust dan ook meer op de twee hoofdpersonages die van de ene toevalligheid in de andere vallen. Dan moeten deze wise-guys je wel liggen en dat doen ze bij mij niet. Ze willen me iets te 'cool' doen en wekken weinig sympathie.

De bijpersonages liggen me beter. De kleine Chel is verfrissend in zowel karakter als ontwerp. Ook de grote lobbes Tannabok straalt warmte uit. Conquistador Cortés komt nog even voorbij, al dwaalt hij wat doelloos rond in het verhaal. In het slot viel de rol pas op z'n plek. Het einde leek me dan ook het sterkste punt in het script.

Verder leek Dreamworks het trucje met Elton John en Tim Rice nog een keer te hebben willen overdoen zoals in het eerdere "The Lion King." Tevergeefs. De nummers blijven niet hangen.

Technisch gezien is het overduidelijk dat de studio vaklieden in dienst had. Animaties en decor staan als een huis. Goed, er wordt me soms te overdreven geacteerd, maar dat is een keuze en iets wat Dreamworks al jaren doet. Ook de begincredits verdienen een pluim voor design. Maar hoe mooi deze gouden stad ook is van buiten, hij is jammer genoeg vrij leeg van binnen.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

NETFLIX [Netflix Original] Roma
BIOSCOOP [Bioscoop] Spider-Man: Into the Spider-Verse
OSCARS [Oscars] Get Out
OSCARS [Oscars] Lady Bird

Updates

Reacties

Forum

The Favourite