FilmCentrum

Registreren

Robin Hood

Robin Hood
Waardering: 3.5 / 5
10 stemmen

Jaar: 1973
Regie:
Wolfgang Reitherman
Cast:
Brian Bedford
Phil Harris
Andy Devine
Genre: Animatie / avontuur / familie
Lengte: 83 minuten
Première: 11 december 1974
IMDb: 7.6 (89.935 stemmen)

Reacties (1)

EdwinBeek
maandag 21 augustus 2017 om 08:41
Waardering: 3.5 / 5

De luchtige sfeer, de onderhoudende scenes en de zichtbare lol die de animatoren hebben met de fabeldieren bevalt mij erg goed.

Peter Ustinov als Prince John is een perfect huwelijk. Hij mag uitgebreid improviseren met Britse tongval en heeft zowat met elke lettergreep hoorbaar plezier. Dat regisseur Reitherman net zo makkelijk Amerikanen cast ipv Britten, in een film die zich geheel in een Middeleeuws Engeland afspeelt, blijkt hier maar weer. Phil Harris, Andy Devine en troubadour Roger Miller zorgen voor 'contrast' in de cast, zal ik maar zeggen. Het creëren van goede characters stond bij Reitherman voorop. Dat lukt.

De consistentie van de character-designs zijn ook uitstekend en het teken- en acteerwerk is weer eens van een uitzonderlijk hoog niveau. Fijn voor de liefhebbers van klassieke animatie.

Heeft de doorsnee kijker hier ook wat aan? Denk van wel. De film staat te boek als 'mindere' Disney, maar heb het idee dat de film is uitgegroeid tot cult-klassieker waar veel mensen, inclusief ik, een zwak voor hebben.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar