FilmCentrum

Registreren

The Adventures of Tintin: the Secret of the Unicorn

The Adventures of Tintin: the Secret of the Unicorn
Waardering: 4 / 5
17 stemmen

Alternatief: De Avonturen van Kuifje: het Geheim van de Eenhoorn
Jaar: 2011
Regie:
Steven Spielberg
Cast:
Jamie Bell
Andy Serkis
Daniel Craig
Genre: Animatie / avontuur / familie
Lengte: 111 minuten
Première: 26 oktober 2011
IMDb: 7.4 (184.524 stemmen)
Distributeur: Sony Pictures Releasing
Kijkwijzer: Afgeraden voor 6 jaar en jonger Geweld Grof taalgebruik Angst

Reacties (7)

kocas92
dinsdag 25 oktober 2011 om 01:44
Waardering: 4 / 5

Fijn vermaak. De algemene sfeer van de Kuifje albums is aanwezig en de animatie is schitterend. Het verhaal is vlot herwerkt en de nodige humor geschreven door Edgar Wright en Joe Cornish werkt duidelijk bij Haddock en Jans(s)en.

Nohands
zaterdag 5 november 2011 om 11:52
Waardering: 4 / 5

Ik ben als kleine jongen met de stripboeken van Kuifje opgegroeid, en moet toch echt zeggen dat dit Kuifje waardig is gemaakt door Spielberg en Jackson , toch de beste uit hun vak!!En Hergé kan trots zijn op deze film!!

Schitterende film, heel erg mooi gemaakt ik heb zitten genieten van de details en de schitterende beelden.Ook het verhaal is leuk en goede actie en humor uiteraard, Kapitein Haddock steelt de show! Ik heb hem in de IMAX gezien in 3d, maar moet toch zeggen dat het 3d weinig tot niks aan de film toevoegde, of bijna niet aanwezig was....

leuke film voor jong en oud, en hoop meer van dit soort films te gaan zien in de toekomst, en niet alleen van Kuifje!!

Margo
donderdag 23 februari 2012 om 13:14
Waardering: 4 / 5

Ah, jeugdsentiment! En wat is deze film mooi gemaakt! En het verhaal is ook boeiend en humoristisch (ik vind dat er wel een paar mooie quotes van Captain Haddock in zitten). Het enige minpuntje was naar mijn mening dat sommige scènes te lang doorgaan, zoals spoiler de achtervolging van de uil om de briefjes terug te krijgen spoiler. Al met al zeker waard om te kijken Glimlach

Ramon
donderdag 8 maart 2012 om 12:59
Waardering: 4 / 5

Geslaagde verfilming inderdaad, waarbij zowel de motion capturing als de overige animatie een flinke pluim verdient. De actie is goed in elkaar gezet, maar het verhaal is af en toe nog wel een tikkeltje rommelig en het bevat wat onnodige verhaallijntjes.

Tomhamoen
vrijdag 20 februari 2015 om 23:33
Waardering: 3.5 / 5

De kwaliteit van animatie en graphics is helaas wisselend, evenals de camera waar Spielberg duidelijk aan moest wennen. Maar voor wie een avonturenfilm zoekt, kan hier buitengewoon goed mee uit de voeten. En van de piratenscenes kunnen de makers van 'Pirates' nog steeds iets leren.

Hagar
zondag 12 juli 2015 om 16:53
Waardering: 3.5 / 5

Dit is niet de Kuifje zoals ik hem ken. Dit is beter!
De Kuifje boeken hadden nooit zoveel actie! Dit wel, en het werkt!
Ook de samengevoegde verschillende verhaallijnen werken wonder boven wonder.
Ik ben er niet van overtuigd of de CGI nu werkt of niet. De personages zijn onmiskenbaar Herge! Punt gescoord! Maar het camerawerk verraad een hand van Spielberg boven de simpele, rechttoe rechtaan composities van Herge. En hoewel dat grotendeels pluspunten zijn, vind ik het niet nodig dat door CGI kunst en vliegwerk hele scenes single shot zijn. Ik vind het zelfs afleiden.
Jaws en Jurassic Park zijn beide de films geworden die ze zijn door beperkingen die Spielberg werden opgelegd qua technologie. Alle beperkingen zijn hier weg, en Spielberg draaft dus door. Maar ja, het BLIJFT Spielberg die doordraaft, en het had dus veel slechter gekund!!
Al met al een fijne verfilming van een minder fijne, maar wel verfijnde, stripreeks. Ik heb zin in de volgende!!

Walter
dinsdag 14 juli 2015 om 10:01
Waardering: 5 / 5

hier past een diepe buiging voor de scenaristen. fantastisch hoe zij De krab met de gulden scharen, Het geheim van De Eenhoorn en De schat van Scharlaken Rackham ineen hebben gevlochten. de scenaristen hebben dappere keuzes gemaakt die stuk voor stuk goed zijn uitgepakt. hupsakee de gebroeders Vogel over boord - de baddies in de strips nota beide bene! (die, heel aardig, wel een cameo hebben gekregen in de openingsscène, zoals meer geschrapte personages) -, een heel andere rol voor Sacharine, Castafiore in een sleutelrol... je moet het maar durven. hulde!

het is verder wonderlijk hoe Spielberg de sfeer van de stripalbums heeft weten op te roepen, zeker als je bedenkt dat de albums nauwelijks actiescènes kennen en de film ervan overloopt, zoals Hagar terecht opmerkt. het single-shot-gebeuren is ook mij opgevallen - wat op zichzelf natuurlijk al een slechte zaak is -, maar heeft me niet gestoord. als ik iets negatiefs over de film moet zeggen, is het dat de briljante openingstune van de tekenfilmserie De avonturen van Kuifje niet is gebruikt. nodeloos te zeggen dat die veel en veel beter is dan het weinig memorabele Catch me if you can-achtige openingsnummer dat nu is gebruikt.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum