FilmCentrum

Registreren

The Time Traveler's Wife

The Time Traveler's Wife
Waardering: 3.5 / 5
7 stemmen

Jaar: 2009
Regie:
Robert Schwentke
Cast:
Michelle Nolden
Alex Ferris
Arliss Howard
Genre: Drama / romantiek / sciencefiction
Lengte: 107 minuten
Première: 12 november 2009
IMDb: 7.1 (120.398 stemmen)
Distributeur: Warner Bros
Land: Verenigde Staten
Kijkwijzer: Afgeraden voor 12 jaar en jonger Angst

Reacties (1)

Hagar
vrijdag 28 maart 2014 om 00:03
Waardering: 4 / 5

Wat een prachtfilm!
Ik keek deze film naar aanleiding van Ramons opmerking over Rachel McAdams en tijdreizigers bij de comments van About Time. Dus buiten Rachel McAdams en het thema van tijdreizen ging ik volledig blanco de film in.
Het verhaal gaat over een man die door de tijd kan reizen, en dat zelf niet onder controle heeft. Wanneer hij verdwijnt en waar hij weer terecht komt zijn dingen buiten zijn invloed.
Maar wat heeft dat voor invloed op de mensen dicht bij hem?
Het leuke vind ik dat je het verhaal spoiler van 2 kanten bekijkt. De film is (grotendeels) vanuit de chronologie van Henry bekeken. Maar tegelijkertijd zie je het verhaal van de liefde van zijn leven, totaal niet chronologisch. Als hij haar voor het eerst tegenkomt is zij al jarenlang verliefde op hem, maar hij kent haar nog niet spoiler.
Nadeel is dat er wellicht iets meer met de gimmick had gekund. Het eind van de film is wellicht wat ironisch nu, maar daar had meer in gezeten. Ook zat ik zelf te wachten wat ze zouden doen met die spoiler 2 weken dat hij weg was. Ik had verwacht dat hierin de clue van zijn sterven te vinden zou zijn op de een of andere manier spoiler.
Maar de film probeert niet slimmer te zijn dan de kijker, en is niet uit op de gimmick. Het vertelt een mooi verhaal, met een bijzonder verloop. Niet meer of minder dan dat. Maar het is ruim voldoende voor een boeiende filmervaring!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Destroyer